Пам и Томи (Хилфигър)

  • Сподели:
Пам и Томи (Хилфигър)

Tommy Hilfiger отпразнува пускането на капсулната си колекция, създадена съвместно с Шон Мендес.

Мултиплатиненият певец и автор на песни Шон Мендес, който неотдавна обедини усилията си с Tommy Hilfiger за устойчива колекция, завладя водещия магазин на марката в Лондон. В колекцията Tommy Hilfiger X Shawn Classics Reborn, която стартира миналата седмица, вечните класики са преработени в нови стилове. Моделите интерпретират наново емблематични силуети на Tommy Hilfiger в нов съвременен стил, демонстрирайки непринудени кройки с акцент върху приобщаването и устойчивостта.

За да стартират глобалната кампания, Tommy Hilfiger и Шон Мендес ще бъдат домакини на поредица от събития в Лондон, Берлин, Милано и Мексико Сити. Избрани обекти за търговия на дребно ще организират активности в магазините, които ще дадат трибуна на създателите на промени в местните движения за устойчивост. Първата спирка от тях бе на лондонската улица "Риджънт стрийт".

Мендес коментира:

"Колекцията е много специална за мен, защото успях да работя с Tommy Hilfiger за съвместното създаване на тази гама, която включва невероятни, висококачествени и устойчиви версии на най-класическите им дрехи."

Колекцията от 28 части, вдъхновена от 90-те години на миналия век, включва общата визия на Мендес и Hilfiger за устойчивост чрез използване на рециклирани и иновативни материали. Използваните материи са изработени от рециклирани текстилни материали и намират жив цвят благодарение на Recycrom, който използва нова техника за производство на багрило, създадено чрез преработване на влакна от фабрични отпадъци от рязане преди потреблението в цветен прах.
В материалите са интегрирани най-съвременни технологии, които създават удобни нови влакна от рециклиран текстил. В него е включена циркулоза - материал, произведен от рециклирани текстилни отпадъци, които са смесени с дървесни влакна, като по този начин се намалява зависимостта от първични ресурси и се гарантира, че изхвърлените памучни текстилни изделия могат да бъдат част от по-кръгова система за рециклиране.

Дизайнерът, 71-годишният Томи Хилфигър, добави:

"Колекцията Tommy X Shawn Classics Reborn бележи още една стъпка към осъществяването на нашата визия за устойчивост, тъй като се стремим да създаваме мода, която не губи нищо и приветства всички. Шон е впечатляващ млад мъж и радетел за положителна промяна. Горди сме да си партнираме с него и да продължим да играем своята роля в създаването на по-отговорно бъдеще на модата."

Памела Андерсън беше сред знаменитостите, които дойдоха да подкрепят 24-годишния Шон Мендес, възползвайки се от възможността да изнесат истински урок по мода с прости, но много ефектни вечни елементи. Визиите на Памела са точно в крак с тенденциите и определено тя успя да се открои в тълпата. Актрисата, писател и активист реши да облече един от it-образните елементи в момента: миниполата. В комбинация със синя риза и прав тренчкот, това ѝ придаде безспорно модерен вид. Памела наскоро беше и звездата в дефилето на Hugo Boss в Маями, заедно със супер модела Наоми Кембъл.