Пет тенденции при маникюра, властващи през 2023 г.

  • Сподели:
Пет тенденции при маникюра, властващи през 2023 г.

Дизайнът на маникюра на знаменитостите стана вайръл, а най-търсените маникюристи се превърнаха в пълноправни инфлуенсъри. От стилове, които не изискват особена поддръжка, до модерни аксесоари за нокти - това са тенденциите в областта на ноктите, за които трябва да знаете през 2023 г.
 

Нежен хром
Хромът не означава автоматично блясък. Глобалният посланик на OPI Хариет Уестморленд казва, че хромът, но не такъв, какъвто го познавате, е важен през 2023 г., посочвайки еволюцията на този нюанс. Уестморленд ще използва хром, но върху непрозрачни и прозрачни базови нюанси, придавайки на ноктите лъскав и здрав вид. Националното студио за маникюр Townhouse създаде Dazzling Disco, непрозрачен дизайн с хромирано покритие, който е нов поглед към лятната тенденция за нокти с глазирани понички, вдъхновена от ултрабляскавия маникюр на Хейли Бийбър. Опитайте млечен нюанс, покрит с хром, за гланцирано, лъскаво покритие.

Естетика на изчистеното момиче
Минималистичният маникюр, който показва здрави, девствени нокти, които са полирани до съвършенство, е навсякъде в момента. "Нюанси като Bubble Bath и Love Is In The Bare са идеални за изчистени, семпли нокти", обяснява маникюристката Ирам Шелтън. Тези цветове прикриват всички несъвършенства, като същевременно подчертават ноктите, за да изглеждат чисти, добре поддържани и здрави. Ежедневни нокти, които не изискват особена поддръжка.

Едва забележими френски нокти
Френският маникюр се завърна миналата година, но сега е още по-желан. "Тази година френският маникюр ще бъде едва забележим, много тънък и естествен", казва Уестморланд за осъвременената класика. Помислете за едва забележими, фини бели връхчета, които правят ръцете и ноктите да изглеждат шикозни и скъпи. Ще видите тези фини линии да се нанасят и в обратен френски стил - също толкова семпъл и въздействащ.

Акценти върху ноктите
От кристали до брокат и игра с матови и гланцови покрития - текстурираните акценти продължават да са популярни и през 2023 г., като се набляга на игривите дизайни. Независимо дали става дума за обратен френски с линия от брокат, която обгръща кутикулата, или за обикновен кристал като акцент на точка върху всеки нокът, тези прости, фини допълнения са лесен начин да влезете в тенденцията, ако изкуството за нокти не е за вас.

Бижута за нокти и металически цветове
По-дългите нокти замениха по-късите стилове, които властваха през миналата година - идеални за пробиване с висящи диамантени добавки, за да направите наистина впечатление. Те трябва да се комбинират с изчистен, семпъл маникюр, за да се запази фокусът върху тези аксесоари. Практично? Не съвсем. Привличащи вниманието? Абсолютно.

Една от най-популярните тенденции за 2023 г. е млечният ефект. Популярни както при София Ричи, така и при Дуа Липа, търсенията на "боровинково-млечни нокти" са се увеличили с 294% в Google този месец, а в TikTok има 10,2 милиона гледания на термина. Поуката от тази история? Какъвто и цвят да изберете, нека да е млечен.