Джаред Лето в биографичната ода за живота и кариерата на Карл Лагерфелд

  • Сподели:
Джаред Лето в биографичната ода за живота и кариерата на Карл Лагерфелд

Джаред Лето ще играе Карл Лагерфелд в предстоящ биографичен филм.
Джаред Лето работи в тясно сътрудничество с къщата на покойния моден дизайнер, за да продуцира филм, в който той изпълнява главната роля. 

Наскоро Лето изигра ролята на Паоло Гучи в знойния филм на Ридли Скот ''House of Gucci'', който излезе през ноември 2021 г. Сега американският актьор подготвя биографичен филм за покойния дизайнер Карл Лагерфелд, с което доказва, че е привързан към модата толкова, колкото и към киното.

Какво знаем за биографичния филм на Джаред Лето, посветен на Карл Лагерфелд?

Новината беше обявена за първи път от Джаред Лето в интервю за WWD. Актьорът разкри, че ще играе главната роля във филма, посветен на човека зад модния дизайнер. Той също така разкри, че ще продуцира филма заедно с партньорката си Ема Лъдбрук чрез продуцентската им компания Paradox.

Трима от най-верните довереници на Карл Лагерфелд ще участват в създаването на този проект: Паоло Риги, генерален мениджър на марката "Карл Лагерфелд" от 2011 г. насам, Каролин Лебар, която също работи за къщата, и Себастиан Жондо, бивш личен асистент на дизайнера. Последният публикува миналата година и книга, в която разказва за четиригодишната битка на дизайнера с рака.

"Чувствам, че това е моментът и Карл би се гордял с това, което правим", казва Лето.

По време на интервюто си актьорът разсъждава за първата си среща с легендарния дизайнер. "Знаеш ли, един ден трябва да те изиграя в някой филм." - е казал на Лагерфелд, на което покойният дизайнер тогава е отвърнал: "Само ти, скъпи, само ти." 

За ролята си в "Клубът на купувачите от Далас" през 2013 г. носителят на "Оскар" изрази намерението си да представи модния дизайнер възможно най-честно, както красотата, така и недостатъците.

"При известните личности повечето хора нямат възможност да видят под повърхността. Те виждат един или два аспекта на човека, пречупен през обществения обектив", обяснява той.

Засега не се разкрива информация за снимките или изпълнението на филма. Дори сценарият остава в тайна. От компанията на Карл Лагерфелд намекнаха, че игралният филм ще проследи "ключови взаимоотношения в живота на Карл Лагерфелд, разказани през непредсказуем обектив, подобно на самия човек. В момента продуцентите водят разговори с режисьори".

"Има редица взаимоотношения, които да бъдат изследвани. Кариерата на Карл продължава повече от 50 години, така че както в личен, така и в професионален план той е бил близък с много хора. Мога да кажа, че ще се спрем на ключови взаимоотношения, които предават различни части от живота му", казва Лето.

''През годините към нас се обърнаха няколко холивудски продуценти, които предложиха да си партнираме във филм за емблематичния живот на Карл'', казва Риги, главен изпълнителен директор на KARL LAGERFELD. ''Едва откакто срещнахме Джаред и Ема, се почувствахме наистина уверени, че историята е разказана по артистичния начин, който Карл би искал да види. По време на нашите разговори създадохме еднакво доверчива и вдъхновяваща творческа връзка, която ще ни позволи да работим заедно много плавно по този красив проект.''

''Карл винаги е бил вдъхновение за мен. Той беше истински ерудит, творец, новатор, лидер и, най-важното, мил човек. Когато се събрахме с екипа на Карл Лагерфелд, веднага споделихме творческа визия за правене на респектираща ода за Карл, като същевременно разширихме артистичните граници на това, което биографичният филм може да бъде. Толкова съм благодарен на Каро, Пиер и Себ, че ни позволиха да тръгнем на това пътуване заедно'', споделя Лето.

Известният моден дизайнер почина през февруари 2019 г. и продължава да бъде обичан като един от най-очарователните и прочути творци на този век. Съвсем наскоро, Анна Уинтор (главен директор по съдържанието и глобален директор на Vogue) и Музеят на изкуството Метрополитън обявиха, че темата на изложбата на Costume Institute през 2023 г. и Met Gala ще бъде Карл Лагерфелд: Линия на красотата.

Посветена на емблематичната работа и кариера на Лагерфелд, изложбата ще изследва творческия му процес, еволюцията на дизайните му и вечното му влияние върху модата.

Предлагаме ви и: Джаред Лето за ролята си на кръвожаден антигерой в ''Морбиус''

Наследство, заради което си струва да се убиеш - House of Gucci

Ана Уинтур: "Време е да отстоявате това, в което вярвате"

Да бъдеш Валентино: ''Привличат ме жените с индивидуалност''

Парадът на Gucci в Холивуд

Кралете на модата - Джон Галиано