Тенденции за 2023 г. - Златните аксесоари и бижута отново се връщат на мода

  • Сподели:
Тенденции за 2023 г. - Златните аксесоари и бижута отново се връщат на мода

''Обичам бижутата – златни и диамантени. Та, аз съм жена!'' – Моника Белучи

Освен златните бижута, които никога няма да излязат от мода и златните аксесоари, започват да се изкачват по стълбата на стилните аксесоари, които са прекрасен завършек за почти всеки тоалет.

Наблюдаваме как постепенно навлизат под формата на токи за колани, дръжки за чанти, красиви шалове със златни елементи, както и при обувките. 

''Бижуто е като перфектната подправка в готвенето. Винаги допълва и подсилва онова, което вече е налично!'' – Даян Фон Фюрстенберг

Златните елементи в съчетание със стилен изчистен тоалет, сами по себе си говорят за изтънчен кралски шик. Златният почерк към красивата и стилна визия отново заема първите позиции и започва да става все по-актуален избор, дори и при висшата мода. Красивите съчетания между черни и тъмно сини облекла в съвкупност със златни аксесоари, разкриват едно величествено изображение при моделите.  

Дори широките и масивни колани заемат предни позиции в класацията за стилни аксесоари, но в комбинация разбира се, с позлатени токи или красиви златни камъни по тях. 
Всички знаем, че още в Древен Египет един от материалите за изработката на бижута е било златото, то е било магически символ на богатство, успех и величие, именно поради тази причина египтяните са подхождали с голяма почит към него. В днешни времена и в съвременния свят тази почит към златото е успяла да се предаде на хората, които също свързват златото с кралски особи, фараони и богати управници.

В Египет е имало традиция, в която когато човек премине в отвъдния свят, той бива изпратен заедно с цялото злато, което е имал приживе, така египтяните са погребвали близките си, като на гърдите им са поставяли всички златни украшения, които те са притежавали. Дори и в днешни времена, още съществуват народи, които стриктно спазват тази традиция, като вярването е, че златото ще им помогне да изкупят земните си грехове и ще им отвори вратите към отвъдния свят. 

''Златото е без ръце, но хваща всичко!'' – датска поговорка

Златото е символ на богатство и разбира се, всеки един златен щрих, част от облеклото ни, е способен изцяло да промени нашата визия, като създаде усещането за стил и висока класа. Дрехите в тъмни нюанси прекрасно се съчетават със златни аксесоари, но освен тях бежовото, цвят пепел от рози и разбира се, бялото, също успяват добре да се впишат в комбинация със златните бижута и аксесоари.

Когато искаме да създадем лъскава и шикозна визия едно от нещата, на които задължително се спираме е златото под формата на красиви украшения, обеци, огърлици, колиета, часовници, колани, брошки, чанти и обувки. 

Златото е способно изцяло да промени начина, по който изглеждаме и да накара останалите хора да ни възприемат по един доста по-различен начин, но има една важна нишка, която никога не трябва да забравяме и тя е, че неправилно съчетаните златни аксесоари биха могли да говорят за супер кичозност, безвкусие и простота, затова трябва особено много да внимаваме, когато избираме златни аксесоари за своите тоалети, защото и тук поговорката – ''Много хубаво, не е на хубаво'' – важи с пълна сила!

Златните аксесоари и бижута, могат да бъдат използвани към различен тип тоалети, като луксозни костюми, по-ежедневни рокли и елегантни комплекти от две части.

''В бижутата винаги има нещо свързано с емоции. Този аспект на бижутата винаги ми е бил интересен!'' – Ан Демюлеместер