Мила Кунис и Аштън Къчър даряват три милиона долара в помощ на украинските бежанци

  • Сподели:
Мила Кунис и Аштън Къчър даряват три милиона долара в помощ на украинските бежанци

Родената в Украйна Мила Кунис, за първи път разказва за войната в страната си.

38-годишната актриса влезе в Instagram, за да пусне видео съобщение за руската инвазия в Украйна и да обяви щедрото си дарение.
Холивудската двойка стартира кампания на GoFundMe "Stand With Ukraine" с цел да събере 30 милиона долара за Flexport.org и Airbnb.org, които според тях са две организации, които активно работят на място, предоставяйки незабавна помощ на бежанците.

"Родена съм в Черновци, Украйна през 1983 г. Дойдох в Америка през 1991 г. Винаги съм се смятала за американка. Горда американка. Обичам всичко, което тази страна е направила за мен и семейството ми. Но днес се гордея повече от всякога, че съм украинка" започна Мила своето видео обръщение.

Аштън, който стоеше до нея, се включи: "А аз никога не съм бил по-горд, че съм женен за украинка". "Събитията, които се разиграват в Украйна, са опустошителни. Няма място на света за такъв вид несправедлива атака срещу човечеството", добави Мила.

В публикацията си в Instagram двойката написа: "Докато сме свидетели на украинската смелост и сила, ние сме свидетели и на невъобразимата тежест на онези, които са тръгнали да търсят безопасност.
Чрез GoFundMe това набиране на средства ще окаже незабавно въздействие върху усилията за бежанци и хуманитарна помощ. Фондът ще бъде от полза за Flexport.org и Airbnb.org, две организации, които активно работят на място и предоставят незабавна помощ на тези, които най-много се нуждаят от нея. 
Flexport.org организира хуманитарни доставки до бежански обекти в Полша, Румъния, Унгария, Словакия и Молдова. Airbnb.org предоставя безплатно, краткосрочно жилище на бежанци, бягащи от Украйна."