На 1 юни стартира кампанията Детска безопасност

  • Сподели:
На 1 юни стартира кампанията Детска безопасност

Кампанията ще продължи през целия месец юни и е част от инициативата на Респонса Превент да повиши културата по здраве и безопасност

На 1 юни Респонса Превент – водещ консултант по здраве и безопасност в България, стартира информационната кампания „Детска безопасност“. Тя ще продължи един месец и ще бъде насочена както към децата, така и към техните родители.

Част от активностите са онлайн обучения, посветени на различни етапи, свързани със здравето и безопасността – от бременността до тийнейджърска възраст. Кампанията „Детска безопасност“ включва и онлайн обучение по първа долекарска помощ, а всички материали и събития ще бъдат свободно достъпни в онлайн каналите на Респонса Превент. 

„Всеки ден работим за подобряване на здравословните и безопасни условия на труд на нашия екип, нашите клиенти и техните служители. Но през юни акцентът пада върху децата и то не само на нашите деца, децата на нашите клиенти и техните служители, а на всички дечица. Обслужваме много учебни заведения – от ясли и детски градини, през основни и средни учебни заведения до университети, и имаме много наблюдения и препоръки, които нямаме търпение да споделим с всички. Нашата мисия е да направим здравето и безопасността навик – колкото по-рано, толкова по-добре“, коментира Снежана Иванова – основен идеолог и координатор на кампанията „Детска безопасност“ на Респонса Превент.

Кампанията „Детска безопасност“ ще бъде с продължителност от пет седмици – през целия месец юни, като всяка седмица ще има конкретни теми, подходящи за различните възрасти.

Стартът ще бъде даден с безопасността по време на бременност и ще включва  обезопасяване на дома, безопасност за бременни и най-честите грешки, които се допускат в този период. През втората седмица темите ще са обърнати към безопасността на бебета и малки деца, като е включено и обучение по оказване на първа долекарска помощ. 

През третата седмица акцентът ще бъде безопасност за ученици, а през четвъртата седмица ще бъдат дадени полезни съвети и за младежи в тийнейджърска възраст. През последната седмица екипът на Респонса Превент е подготвил кратка информация за безопасност при бедствия и аварии.
Специално за кампанията „Детска безопасност“ са разработени множество визулни материали, които дават основна информация на достъпен и разбираем език.

Повече за Респонса Превент
Респонса Превент е сред водещите консултанти по здраве и безопасност в България. В портфолиото си компанията има служба по трудова медицина и пpeдлaгa cъвpeмeнни ycлyги, opиeнтиpaни ĸъм ĸлиeнтa, бaзиpaни нa пocлeднитe нayчни и тexнoлoгични oтĸpития в сферата. 
Респонса Превент е и единствения консултант по здравословни и безопасни условия на труд в България, които разполага със стажантска програма за обучение на кадри в сферата на здравето и безопасността.