Принц Хари отдава почит на своята баба: ''Благодарен съм завинаги''

  • Сподели:
Принц Хари отдава почит на своята баба: ''Благодарен съм завинаги''

Херцогът на Съсекс отдаде дължимото на "непоколебимата грация и достойнство" на кралицата в прощално послание до покойната си баба, в което ѝ благодари за разумните съвети и заразителната усмивка.

В посланието, публикувано на уебсайта им, Archwell, принц Хари заяви, че е "завинаги благодарен", че кралицата се е срещнала с Меган, и прегърна двете деца на двойката - Арчи и Лилибет.

Кралицата се срещна с едногодишната Лилибет, която е кръстена на нея, за първи път по време на честванията на платинения юбилей през юни, когато двойката направи първото си завръщане в Обединеното кралство като семейство, откакто се оттеглиха от официалните си роли в кралската фамилия.

Обръщайки се към нея като към "баба", Хари сподели голямата си тъга от смъртта на кралицата, заявявайки, че тя "много ще ни липсва". Той я описа като "водещ компас" чрез нейната отдаденост на службата и дълга.

Хари пише:

"Празнувайки живота на моята баба, Нейно Величество кралицата, и скърбейки за нейната загуба, всички ние си спомняме за водещия компас, който тя беше за толкова много хора в своята отдаденост на службата и дълга. На нея се възхищаваха и я уважаваха по целия свят. Нейната непоколебима благодат и достойнство останаха верни през целия ѝ живот, а сега са нейното вечно наследство.

Нека повторим думите, които тя изрече след кончината на съпруга си, принц Филип, думи, които сега могат да донесат утеха на всички нас: "Животът, разбира се, се състои от окончателни раздели, както и от първи срещи.

Бабо, макар че тази окончателна раздяла ни носи голяма тъга, аз съм ти завинаги благодарен за всички наши първи срещи - от най-ранните ми детски спомени с теб, през първата среща с теб в качеството ми на върховен главнокомандващ, до първия момент, в който се запозна с моята скъпа съпруга и прегърна любимите си правнуци.

Ценя тези моменти, споделени с теб, и многото други специални мигове между тях. Вече много ни липсваш, не само на нас, но и на целия свят. И тъй като става дума за първи срещи, сега почитаме баща ми в новата му роля на крал Чарлз III.

Благодаря ти за отдадеността към службата. Благодаря ти за разумните съвети. Благодаря ти за заразителната ти усмивка. Ние също се усмихваме, знаейки, че ти и дядо сега сте се събрали отново и двамата заедно в мир".

Изявлението бе направено два дни след като херцогът и херцогинята на Съсекс се присъединиха към новите принц и принцеса на Уелс в замъка Уиндзор.

Приема се, че Уилям е поканил брат си да се присъедини към тях при посрещането на хората пред замъка, а кралски източник заяви, че Уилям смята това за важна проява на единство.