Десет правила, които трябва да следваме, за да постигнем вътрешен баланс и духовна свобода

  • Сподели:
Десет правила, които трябва да следваме, за да постигнем вътрешен баланс и духовна свобода

По неписан вселенски закон всичко, което ни заобикаля в този свят е частица от нещо по-голямо и значимо, а животът ни е устроен така, че винаги трябва да има даден баланс и точка, която да регулира нашите мисли, действия и стъпки към бъдещето.

Принципно човек не може да получава само положителни емоции в своя живот и колкото да се старае да постигне този вътрешен мир, за да подреди точните карти и да изгони негативното от своя собствен свят, е нужно много време и постоянство. Съществуват много независими фактори, които подреждат събитията, по начина по който е решила Вселената около нас, така и всичко, което ние преживяваме през целия си земен път е низ от ситуации и принципно те са подредени по равно, според емоциите, които ще донесат в живота ни.

Именно затова не можем да изпитаме само хубави моменти, на които нашето сърце да се наслаждава, защото почти винаги тези емоции вървят в комплект с трудностите, които съпътстват дните ни, но пък в крайна сметка, всяка една трудност ни учи на нещо и както успява да вземе от нас, така е способна и да ни предаде своя мъдър урок.

За да постигнем така желания баланс, трябва да следваме няколко основни правила и да повярваме, че вътрешният мир е част от нашето възприятие, спрямо хората и заобикалящата ни среда. 

1. Опитайте се да постигнете баланс между своят разум и чувства, защото така ще можете по-лесно да се справяте с предизвикателствата, които ви изпраща Вселената!

2. Опитът в действителност е тази торба с емоции, която ни е направила такива, каквито сме в момента, ако извадим от торбата част от преживяното, ние ще започнем да се чувстваме празни, но пък ако не спираме да добавяме, ще усетим истинския вкус на живота!

3. Никога не правете нещо против волята си, движете се, според своите принципи, норми и желания, защото животът е тук и сега, и никой няма да ви даде право на втори и трети опит, за да постигнете мечтите си!

4. Не носете тъжното минало със себе си! Това е бреме, което трябва да оставите там, където му е мястото и да освободите своята торба, за нови спомени и емоции!

5. Наблюдавайте своите чувства в различни ситуации и се опитайте да обучите съзнанието си, да не отговаря прекалено емоционално, на това, което не му харесва и пречи, така ще можете да преминавате по-спокойно и хармонично през всичко онова, което ви изглежда трудно и объркващо!

6. Никога не живейте с мотото – ''Ще го направя, за да се харесам на останалите хора!'' , защото така ще ограничите своето съзнание и ще му забраните да изпита всички вълшебни мигове, които ви е подготвил животът!

7. Взаимоотношенията ни с останалите хора, трябва да се крепят на чисти усещания и разбирателство, както и да носят топли и приятни емоции в нас и ако това не се случва, ние трябва да се отървем от всички онези връзки, които носят предимно негативи в живота ни!

8. Духовната свобода на първо място е пречистена от всякакъв вид страхове и угризения. Когато един човек живее в хармония, той е щастлив от своите действия и от начинът, по който изгражда своя живот! За да постигнем това вътрешно спокойствие, трябва да се научим да не се подаваме на външни влияния и да осъзнаем, че Господарят е този, на когото принадлежи нашето съзнание, а именно ние самите!

9. Духовно извисения и пречистен човек не носи в себе си чувства като злоба, ненавист и омраза! Духовно богатият човек притежава способността да раздава всички онези емоции и усещания, които са способни да извисят душата ни в небесата и да ни накарат, да се чувстваме щастливи, защото хармонията, любовта и емоционалната стабилност са трите качества, които отличават щастливият човек от този, който продължава да търси себе си!

10. Щом носим в сърцето си любов, значи ние притежаваме силата да променим себе си, както и света около нас, като го направим едно по-добро и спокойно място, с хора на които държим и обичаме, така ще придобием силата да променяме всичко, което ни се случва в ситуации, които носят единствено радост, положителни чувства и приятни спомени в живота ни!