Как да бъдем по-спокойни и уравновесени

  • Сподели:
Как да бъдем по-спокойни и уравновесени

Хората, както и средата, в която живеем са основни фактори за нашето настроение и когато те започнат да ни натоварват и напрягат, ние отключваме директно своя гняв, както и отрицателните мисли, защото не можем да канализираме правилно своите чувства и да живеем по-хармонично и в пълно удовлетворение, както от заобикалящия ни свят, така и от всички хора, които по някакъв начин са станали част от живота ни.

Ще разгледаме няколко техники, които биха ни помогнали да се пречистим от гнева и да отворим сърцето си за всичко красиво, което досега не сме успявали да забележим.

Дишайте дълбоко
В живота на всеки човек настъпва момент, в който безпокойството и гневът започват да надделяват над здравия разум, но точно в тези моменти, ние трябва да се научим да владеем, както своето поведение, така и мислите си, ако не искаме да прегреем.

Един от начините, чрез който можем да прогоним негативните чувства в нас е, просто да успокоим своето дишане и да мислим за нещо положително. Вдишайте дълбоко, след което издишайте, това упражнение може да повторите десет пъти, докато не пречистите напълно съзнанието си.

Премислете реално ситуацията
След като сте успокоили своето дишане, погледнете реално на това което ви се случва и се запитайте дали е нужно да влагате толкова мисли в нещо, което скоро ще премине и ще остане само спомен в живота ви.

Научете се да категоризирате събитията в живота ви като ги разпределите на важни и незначителни, с които няма смисъл да запълвате времето си.  

Разсейте своите мисли с помощта на хубава книга или спокойна музика
Можете да насочите вниманието си към дейности, които ви карат да се чувствате добре, като любимо хоби, спорт, успокояваща вана, разходка сред природата или просто като прочетете хубава книга. 

Човек е това, което мисли - затова внимавайте какви мисли допускате да кръжат в главата ви, защото нашите мисли в действителност, пораждат тъмните емоционални дупки!

Постарайте се да бъдете заобиколени от положителни хора
Хората около нас в действителност имат способността да влияят на нашето настроение и когато те са неправилно подбрани и носещи негативен заряд, това лошо настроение директно ще започне да се отразява и на нашият живот, затова е важно да се заобиколим от положителни хора, такива каквито ни мислят доброто и на които можем да разчитаме, когато това се налага.

Предлагаме ви и: Изкуството Дзен и висшият Дух

Може ли духовната практика Рейки да ни доведе до оргазъм?

Защо трябва да обръщаме повече внимание на нашето духовно и физическо здраве