Как да пречистим лошата си карма

  • Сподели:
Как да пречистим лошата си карма

Има моменти в човешкия живот, когато се започваме да се лутаме безцелно и до края на своя жизнен път не успяваме да намерим посоката си, като междувременно събитията, които ни изпраща съдбата носят единствено болка, тъга и нечовешко страдание. В тези моменти самите ние не разбираме, как сме успели да предизвикаме тези нещастия в живота си. Не винаги на добрите хора им се случват само хубави неща, защото Вселената ни показва, че всеки жив човек идва с дадена мисия тук на Земята, като носи със себе си, уроците от предишни животи, а това е и така наречена карма, която се грижи да възстанови баланса и да обучи хората на праведност, мир и духовно израстване. 

На първо място, за да пречистим кармата си е нужно да се заредим със силна вяра, която ще ни помогне да се отървем от негативните влияния, които ни изпраща съдбата. Никога не трябва да приемаме следствието на нашето действие, като наказание, а по-скоро като получен урок, чрез който се обогатяваме духовно и откриваме правилния път в живота си. 
Кармичната обремененост наподобява днк, което е предварително програмирано в човешкото същество, още преди човек да се роди и да си поеме първата глътка въздух. Често пъти кармата е толкова силна, че може да повлияе на няколко наши прераждания, както и да обхване живота на най-близките ни хора.

Злините са като петно, което човек носи върху своята душа и което задължително трябва да бъде изтрито, ако не иска този човек съвсем скоро да изпита гнева на Вселената. Човек трябва да осъзнае, че всяко негово действие носи някакви последствия, както добрите дела, така и лошите му постъпки се отразяват на вселенския баланс и изпращат като бумеранг своята отплата.

Кармата носи всички неписани закони със себе си, като първият гласи, че всяко наше действие определя времето на земята, което ще прекараме в страдание или пълно удовлетворение и щастие в този или в някой от следващите си животи. И дори в сегашното си прераждане да ни се размине болката, то в следващите ни животи, кармата ще внесе това равновесие и ще възстанови напълно баланса. Кармичният урок е най-силният урок, който може да ни бъде изпратен от по-висше ниво. 

Най-добрата рецепта за пречистване на кармата е да потърсим духовния мир и да се извисим над злобата, болката и несъвършенствата, само тогава може да освободим душата си от тежките вериги на кармата и да изживеем земния си път в мир и хармония! Хаоса в живота ни дава ясен сигнал, че тези събития са плод на кармична обремененост, изпратени под формата на Вселенски уроци, които човек обикновено запомня до края на земните си дни.

Не само нашите действия се отразяват на кармата ни, но и нашите мисли и намерения! Всичко онова, което минава през съзнанието ни определя бъдещето ни и докато хората не осъзнаят, че всяко нещастие в живота им е изпратена отплата и урок, който трябва да научат, те няма да могат да контролират събитията в своя живот и да живеят необременени от предишните си животи. Повечето хора смятат, че техните действия не подлежат на контрол, нито пък има Вселенски закон, който може да ги промени и да ги насочи в правилната посока, но истината е, че има невидима сила, която диктува всяка част от човешкия живот и която балансира всяко събитие.

Когато усетим, че дълго време нещата не вървят и нищо не се получава по начина, по който искаме, постоянно сме в напрежение, а в нас бушува гняв и омраза, тогава задължително трябва да препрограмираме съзнанието си и да насочим цялата си енергия към промяната. Когато човек се стреми към позитивното и доброто, то ще нахлуе в живота му, точно, когато най-малко предполага, но за да се случи това ние не трябва да съхраняваме никаква омраза в себе си, нито пък да смятаме, че можем да действаме безнаказано, защото сме безсмъртни и тези заблуди променят хода на събитията.

За да успеем да пречистим кармата си, трябва да насочим енергията си единствено към положителните мисли и действия, защото когато човек мисли позитивно и съдбата му изпраща добри възможности, чрез които да преобразува своя живот, като създаде едно по-успешно бъдеще, но ако бъде обладан от злото и не успява да намери обратния път, той задължително ще получи стократно към себе си всяко нещастие, което е причинил на някого другиго. 

Въпреки че чувствата и емоциите, които са ни завладявали в нашите предишни животи са останали в другото измерение, кармата е тази, която ще се погрижи да ги възстанови в сегашния ни живот и да намери баланса в събитията! Сами разбирате, как ефекта на нашите действия и мисли се отразява на целия ни жизнен път, дори когато човешката енергия се премести в друго измерение, тя носи със себе си един закодиран отпечатък, който всъщност определя следващите ни прераждания.

Човек не е по-силен от Висшата сила, която ни насочва към смирение, нито пък може да излъже кармата по някакъв начин, истината е, че каквото сам сътвори, това и може да очаква в своето бъдеще.
Вярата, смирението и добрината са тези елементи, които пречистват лошата карма и ни помагат да стабилизираме своите бъдещи преживявания, като прогоним опасностите и се насладим на един по-духовен и чист живот!