Какво разкрива човешкото лице за характера ни

  • Сподели:
Какво разкрива човешкото лице за характера ни

Най-благородната и силна част от човешкото тяло е именно главата, защото тя е център на емоционалните и умствените ни сили.

Когато главата е напълно съразмерна с тялото, това е ясен признак, че този човек е безкрайно упорит, съсредоточен и силен.

Малката глава говори за по-слаба интелигентност, както и лабилен характер. 
Челото олицетворява силата на духа и чрез него можем да открием ярки черти от характера на човека като тъга, спокойствие, щастие, нетърпеливост, безчувственост, раздразнителност.

Красивото чело е това, което е напълно съразмерно, спрямо другите части от лицето. Когато човек притежава по-голямо чело, това означава, че той е бавен,, муден и мързелив. Малкото чело пък от своя страна разкрива един разточителен характер както и неспокойствие, то е пряко свързано с глупостта и непрестанната промяна в мнението.

Средно голямото чело е символ на интелигентността, силата и равновесието. Намръщеното или сбръчкано чело е символ на щедростта и интелекта, докато напълно гладко чело говори, че неговият притежател е избухлив, упорит и властен. 

Очите сами говорят по себе си и разкриват светлината на нашата душа. Сивите очи са символ на слабост, плахост и боязливост. Тъмните очи почти черни говорят за упорит, силен и волеви човек, който никога не се отказва да постига своите цели.

Въпреки, че когато тези тъмни очи са малки обикновено говорят за прикритост, лицемерие и злоба. 

Цветът на нашата коса също може да разкрие черти от характера ни. Русата и кестенява коса е символ на чистота, праведност и доброта. Тъмната и черна коса е символ на интелигентност, потенциал, бърз ум и постоянство. 

Предлагаме ви и: Човек преживява всичко с емоционалното си тяло

Духовни упражнения за сила, енергия и здраво тяло

Как да се справим с лошото настроение

За големината и значението на пръстите на ръката