Медитация за релаксиране и прочистване на мислите

  • Сподели:
Медитация за релаксиране и прочистване на мислите

Медитацията е метод за духовно израстване, който в действителност ни помага да се пречистим от натрупаните товари под формата на мрачни мисли, които действат изключително негативно, както на нашето физическо тяло, така и на душата ни.

Чрез помощта на медитацията, можем да се отпуснем и пречистим от стреса и натрупалото се напрежение, но преди това е важно да се научим да се вслушваме в своето вътрешно ''Аз'' и да се фокусираме единствено над тези неща, които ни карат да се чувстваме пълноценни и щастливи.

Следващите методи за медитация, ще ни помогнат да пречистим своите мисли и да се заредим с нова положителна енергия. 

Медитация за отпускане, чрез пренасяне на друго място

Тази медитация можем да я практикуваме навсякъде, важно обаче е да изберем тихо място, на което можем да се отпуснем напълно и да останем със своето вътрешно ''Аз'' насаме.

Настанете се удобно и започнете бавно да вдишвате въздух, като си мислите за тези неща, които силно ви тревожат, след което бавно издишайте поетия въздух, като си представите как изхвърляте заедно с този въздух, всичко онова, което ви кара да се чувствате нещастни. Мислено си представете как вашата душа се пренася на едно спокойно и приятно място, където се чувства силна и защитена.

А сега отново поемете дълбоко въздух и си представете, как вашето вътрешно ''Аз'' започва да се освобождава от цялото това напрежение, което по някакъв начин дестабилизира духовното ви спокойствие.

Енергията, която поемаме със своето дишане, носи изключително силен заряд и влияе на програмирането на мислите ни, затова когато вдишваме и си представяме хубавите неща, които тепърва ни предстоят, ние започваме да се изпълваме с добро настроение и успокояваме ритъма на сърцето си. Колкото по-често практикуваме тази медитация за прочистване на напрежението и стреса, толкова по-голям контрол за в бъдеще ще имаме над нашето съзнание и ще успеем да постигнем духовен баланс. 

Метод, чрез който ще ни помогне да разберем, че животът ни е прекрасен

Отпуснете тялото си, след което се замислите за тези неща във вашето минало, които са ви липсвали, а в днешна дата вече са станали част от живота ви, това са вашите постижения и стъпки на развитие.

Сега можете да се успокоите и да повярвате как всичко в живота може да се промени в положителна насока и да ви донесе желаните цели, но за това е нужно да освободите мозъка си от всички онези тревожни мисли, които допълнително ви натоварват и стресират в ежедневието.

Когато човек си мисли за нещата, които е успял да постигне като цели, той придобива силата да мечтае и да продължава да се бори за онова, което силно желае, затова тази медитация е полезна за нашата мисловна нагласа и духовно развитие.

Освободете се от стреса, като си представите всички онези неща, които вече притежавате и за които се чувствате благодарни на Вселената. Напълнете душата си с топли чувства и се замислете за онези хора, към които душата ви е силно привързана и които обичате повече от всичко друго на света.

Когато си мислим за любимите хора, ние изпълваме съзнанието си с положителни мисли, свързани с общи спомени или бъдещи срещи, затова е важно, когато сме изпаднали в някаква черна дупка или имаме неразрешима дилема, да се отпуснем и да си представим картината на един прекрасен и съвършен живот, който стъпка по стъпка сме постигнали, а дори и да не сме все още, можем да се заредим с настроение и да си помислим за всички онези неща, които съвсем сами сме успели да придобием и които в действителност са част от стъпалата по стълбата на емоционалното усъвършенстване и големия успех.

Именно тези неща са способни да внесат в живота ни топлината и хармонията, от която се нуждаем всички.