Най-големите скъперници и прахосници сред зодиите

  • Сподели:
Най-големите скъперници и прахосници сред зодиите

Докато част от зодиите опират в едната крайност и са толкова пестеливи, дори стиснати, другата част от зодиите харчат като обезумели. Разберете кои са най-големите скъперници сред зодиите и на кои от тях никак не им се отдава да спестяват.


Скъперници
Това са зодиите, които наистина успяват да разцепват стотинката на две. Те изпитват силната нужда да спестяват, затова почти никога не се впускат в безсмислени харчове, вместо това умело пестят своите финанси за черни дни, но дори и тогава никак нямат желание да ги харчат.

Тези зодии обичат да се уповават на поговорката – ''Колкото повече, толкова по-добре'' – а нуждата им да спестяват се е превърнала в неизменна част от техния живот и дори останалите хора да ги смятат за алчни, стиснати и егоисти, те просто предпочитат да бъдат предпазливи и да не разхищават своите средства за щяло и нещяло.

Разберете кои са тези зодии, които обичат парите до такава степен, че са обладани от мисълта да ги запазят непокътнати. 

Телец
Телецът е зодия, която успява умело да заблуди останалите в своята сърдечна щедрост, мило излъчване и доброта, но тези качества определено не идват дълбоко от неговото сърце, по-скоро изпитва истинско негодувание, когато се наложи да даде пари, които предварително не е включил в своя план за разходи.

А неговият бюджет обикновено се простира в режийни разходи, които се опитва да сведе до минимум и почти никога не отделя пари за почивки или забавление, дори ако може някой друг да се включи в неговите разходи с материална подкрепя, той ще бъде на седмото небе.

Ограничен, пестелив и вманиачен в това да натрупа пари, въпреки че никак не обича да ги харчи – пълна ирония на съдбата. Телецът е егоист, който трудно би дал пари назаем, дори и на добър приятел, защото предварително е пресметнал своя седмичен бюджет до стотинка, а той никак не обича да се отклонява с непредвидими разходи.

Тази зодия е до такава степен пестелива, че е способна да надпише храната си в хладилника и да следи своята консумация, за да може да свали разходите си дори под нормалния минимум. Голям процент от представителите на тази зодия успяват да заблудят останалите, като се правят на сърдечни, широкоскроени и разбира се, изключително щедри, но това е само една маска, която Телецът има навика да си поставя, когато иска хората да го харесват. В действителност, когато си свали маската, този земен знак е изключително властен, стиснат, избухлив и вманиачен на тема пари.

Дева
Девите са зодия, която наистина обича да спестява, но не е така вманиачена да го прави на всяка цена. Скъперничеството при тази зодия е подтикнато по-скоро от страха, че когато вложи парите в някакво забавление или удоволствие, няма да може да си покрие някои по-важни и належащи разходи.

Тази зодия е изключително практична и знае какво е човек да има пари и колко по-лошо е да ги няма, именно затова е развила и това свое чувство за пестеливост, което ѝ помага да се справи с разхищенията и да набляга на наистина важните неща, в които трябва да вложи парите си.

Девата е готова да се лиши от ресторанти, почивки и каквито и да е било забавления, просто за да може да запази това чувство за сигурност, на което истински държи.

Някои представители на зодията са способни да включат ума си на максимум, особено когато става въпрос за спестяване и да намерят изключително изобретателни подходи, чрез които да не се охарчват допълнително, като например – ''защо трябва да викаме майстор, като можем и сами да го направим'' или пък ''счупило се е, спокойно ще го залепим, не е нужно да си хвърляме парите си за нещо ново, което също има вероятност някой ден да се счупи'' – това е свръх комбинативната логика на зодия Дева.

Прахосници
Това са зодиите, при които парите наистина им изтичат между пръстите, зодиите които притежават приключенски дух, който ги мотивира да живеят тук и сега и да не наблягат чак толкова на финансовата страна на живота, а просто да грабят с пълни шепи, докато пръскат париите си по ресторанти, почивки и всякакъв вид удоволствия, които междувременно ще им създадат едни прекрасни мили спомени.

Тези зодии изкарват пари, за да ги харчат и наистина не могат да задържат за дълго време големи суми в себе си, защото ръцете ги сърбят да се впуснат в някое интересно начинание, което ще им създаде усещането, че са живи.

Разберете кои зодии никога не правят бюджетни планове и не обичат да спестяват за черни дни, защото са истински прахосници, когато стане дума за пари.

Стрелец
Широкопръстият Стрелец е на принципа ''тук и сега - защото утре може и да ме няма'', именно затова е готов да вложи и последните си стотинки в поредното приключение, дали ще е скок с парашут или околосветско пътешествие, тази зодия трябва да изживее тези моменти и настина ще го направи както трябва, без да се стиска ще похарчи толкова, колкото е нужно, за да се почувства щастлив, както и най-близките му хора.

Скъпи ресторанти, екскурзии, екстравагантни мебели ами защо не, човек веднъж е жив – Стрелецът е зодията, която не успява да задържи пари в себе си за дълго, наистина започват ръцете да го сърбят и тогава, той се отдава на насладите, които му предлага животът, той не само, че не може да бъде стиснат и пестелив, но е и прекалено прахоснически настроен, защото никога няма точен план, който да включва няколко дни напред, камо ли далечното бъдеще.

Приятелите на Стрелеца знаят, че винаги могат да разчитат на неговата финансова помощ, защото за тях той е готов да даде и последните си стотинки, които има в джоба си.

Близнаци
За Близнака парите са просто средство за оцеляване, но не и ценност, която на всяка цена трябва да притежава и да трупа във времето. Тази зодия обича парите, но само и единствено, за да ги харчи, не и за да ги спестява.

Близнакът е човек на живота, който определено обича да си угажда и харесва скъпите ресторанти, луксозните курорти, както и лъскавите вещи, именно поради тази причина, той никога не се замисля, когато е решил да разнообрази по някакъв начин своя живот или да се сдобие с покупка, която дори не е във финансовите му възможности, но много иска да я притежава, тогава той ще намери начини да вложи всичките си пари, за да се почувства добре.

Думата ''пестене'' често пъти е дори обидна за представителите на тази зодия, тъй като смятат, че хората, които си пазят парите принципно са хора егоисти, точно поради тази причина Близнакът всячески се опитва да върви точно в обратната посока на прахосничеството.

Този двойнствен знак, освен че обича да си доставя удоволствие, чрез скъпи покупки, особено много държи и хората около него да изпитат същото щастие. Близнакът е щедър от към подаръци, особено такива, които биха накарали любимия човек да се почувства специален.

Този знак най-много се страхува от момента, в който би се наложило да си брои парите и да направи месечен бюджет, който се налага да спазва, това за него е като някой да го заключи в клетката и да му отнеме свободата да бъде себе си, защото за него парите дават частица щастие, именно затова не се притеснява да ги пръска по заведения, почивки и въобще всичко, което би му повдигнало духа и което би го накарало да открие себе си.

За Близнака да спестяваш означава да си забраниш да живееш и никога да не можеш да изпиташ истинския вкус на живота. За този въздушен знак е особено важно да успее да създаде спомени и красиви емоции от своето приключение наречено живот.

Всичко, което би го обогатило духовно и би го накарало да се почувства добре в кожата си, Близнакът би си го позволил, без да пресмята и да се ограничава, от какъвто и да е вид удоволствия.