Най-могъщата човешка сила – вярата

  • Сподели:
Най-могъщата човешка сила – вярата

''Ако живеете в света на ограничения, бедност и нужда, то е защото още не сте разбрали, че в ума си носите истинска лаборатория която генерира вяра!'' – Наполеон Хил

Почти всички видове религиозни учения ни учат, че трябва да се осланяме на своята вяра, както и да открием Бог в себе си. Те ни показват различни методи, чрез които да отворим своята душа и да живеем в хармония със себе си. Колко по-различен и прекрасен би бил светът, ако всички хора успеят да постигнат това съвършенство. 

Истинският мир идва тогава, когато се научим да изразяваме своята същност и открием вярата в собствения си дух и възможности, защото човек е това, което носи в душата си. За да бъде един човек истински щастлив, той трябва да се научи да комуникира на едно по-дълбоко ниво със самият себе си.

Повечето хора са склонни да забравят една важна истина и тя е, че нашето съществуване в действителност е в резултат на една по-висша сила, която ни изпълва с жизнени сили и ни дава енергията да живеем, а вярата ни в Господ ни помага да се борим със страданията, които ни изпраща самата Вселена. 

Всички си мислим, че нашият разум в действителност е двигателят на живота ни, но в действителност най-важната част, която ни движи напред е вярата и именно тя определя нашата съдба и съществуване тук на Земята.

Всичко се върти в нашата глава и често пъти ние хората успяваме да я напълним с безброй ограничения и излишно си поставяме бариери, като се превръщаме в роби на собственото си съзнание. 

''Вярата в самите вас и убеждението, че Вселената е устроена така, че да ви позволи да осъществите изцяло своя потенциал, ще ви помогнат да постигнете целите си!'' – Наполеон Хил

Вярата, че Господ е най-могъщата, подкрепяща и ръководеща сила в нашето съществуване е способна да ни даде този мир и хармония, от които силно се нуждаем, през целият си живот. И дори и да има хора, които не вярват, че съществува по-висша сила, която всъщност чертае нашата съдба и която носим вътре в себе си през целия си земен път има и такива хора, които са успели да я намерят и тяхното съществуване тук на Земята е придало нов смисъл, изпълнило се е с духовен мир и много любов.

А какво по-прекрасно от това да живеем свободни, без предразсъдъци и ограничения, да се радваме на заобикалящия ни свят и дори, когато изпитваме трудности да се опираме на вярата, че това е просто един урок, през който трябва да преминем за да станем още по-силни и удовлетворени от своите земни дни.

Човешкият живот е само един миг от Вечността и единствено от нас самите зависи как ще изживеем този миг, дали ще е с мир и любов или с тежест в душата. А красотата е около нас и въпреки че имаме само този миг, ние имаме силата, че можем да оставим своя отпечатък и да го превърнем в една Вечност, защото нашето тленно тяло е видимо и стъпващо здраво на земята, но духът ни има силата да пътува навсякъде.

''Ако има вяра, която мести планини, то това е вярата в собствените сили!'' – Мария фон Ебнер - Ешенбах

Предлагаме ви и: Четири съзнателни стъпки за постигане на нашите цели и желания

Вземете живота си в ръце и бъдете щастливи

Няколко съвета как да преборим напрежението и трудностите

За да намерим щастието, трябва да го потърсим вътре в себе си

Дълбокото слушане е дар. Говорещият се чувства чут и се създава усещане за присъствието на любов.