Най-уязвимите части от тялото при всеки зодиакален знак – част 4

  • Сподели:
Най-уязвимите части от тялото при всеки зодиакален знак – част 4

При всеки астрологичен знак се отключват определени заболявания, както и проблеми свързани най-вече с хранителните навици, липсата на движение и правилен режим, като тези важни фактори всъщност пречат на повечето зодии да се радват на добро здраве и приток на енергия. Ще разгледаме кои са най-уязвимите и слаби места при всеки зодиакален знак.

Разберете от какво трябва да се пазите, както и кои са подходящите храни и упражнения, според зодията ви.

Козирог
Козирогът е известен със своята капризност по отношение на храната, като обикновено консумира няколко определени видове храни и напълно забравя за разнообразното хранене. Обикновено неговите храни включват мазни и тестени продукти, алкохол и захарни изделия. За родените под този знак обаче е препоръчително да наблягат на по-качествена и здравословна храна, която включва голямо съдържание на протеини, минерали, фибри и всички нужни витамини за организма.

Уязвимите части от тялото и органи при Козирога са – гърло, зъби, храносмилателна система, крака и гръб. За да може този знак да се радва на добро здраве, трябва задължително да включи в менюто си повече млечни продукти, като мляко, сирене, кашкавал и извара. Едни от месата, които е препоръчително да консумира са тези, които са по-бедни на мазнини, както и да набляга на морските дарове и рибата. Най-подходящите плодове и зеленчуци са цвекло, броколи, царевица, артишок, краставици, фасул, грах, тиквички, ябълки, лимони, грейпфрут, магданоз, авокадо, нар и ананас.

Водолей
Водолеите са един от най-зиморничави представители на Зодиака, които дори и през лятото се обличат с няколко ката дрехи. Това се дължи на проблеми с кръвообращението, които карат родените под този знак почти постоянно да усещат студ и изтръпвания в крайниците си. Едни от най-уязвимите части от тялото при Водолея са крака, очи, зъби и бели дробове.

Най-полезните храни за този зодиакален знак са агнешко и телешко месо, всякакъв вид морска храна, ядки, млечни продукти и от зеленчуците – зрял боб, леща, нахут, броколи, краставици, целина, червено цвекло, зеле и аспержи. От плодовете най-подходящи за тях са дюли, круши, ананас, малини, касис, авокадо и лимони.

Риби
Рибите са по-податливи на вирусни и стомашни инфекции, затова трябва много да се пазят и да внимават каква храна консумират. Едни от най-уязвимите органи и части от тялото при този воден знак са – ръце, черен дроб, стомах, бели дробове и бъбреци. Много често при този зодиакален знак се наблюдава и ниско кръвно налягане, затова е необходимо Рибите да включат повече храни богати на натрий и желязо в менюто си, като червено цвекло, киноа, моркови, магданоз, червено месо, броколи, тиквено семе, черен шоколад, коприва, тофу, спанак, фурми, морски дарове.

Правилната диета гарантира добър тонус, много енергия и отлично здраве, затова е хубаво Рибите да изключат прекалено мазните храни и алкохола от менюто си и да заложат на по-честите разходки на чист въздух.