Най-уязвимите части от тялото при всеки зодиакален знак – част 2

  • Сподели:
Най-уязвимите части от тялото при всеки зодиакален знак – част 2

При всеки астрологичен знак се отключват определени заболявания, както и проблеми свързани най-вече с хранителните навици, липсата на движение и правилен режим, като тези важни фактори всъщност пречат на повечето зодии да се радват на добро здраве и приток на енергия.

Ще разгледаме кои са най-уязвимите и слаби места при всеки зодиакален знак. Разберете от какво трябва да се пазите, както и кои са подходящите храни и упражнения, според зодията ви.

Рак
Ракът е една от зодиите, която е силно предразположена към умствено и физическо изтощение, затова е добре да приема повече витамини и минерали, които ще му гарантират повече енергия и концентрация. Ракът е силно чувствителен и емоционален знак, който може да се каже, че преживява всички несгоди и трудности вътрешно, а това е и причината да изпитва хронични оплаквания в областта на главата, мускулите и стомаха. Обикновено храносмилателната система и черния дроб са най-уязвими при този знак, затова Ракът трябва да обръща повече внимание на храните, които консумира и да намали до минимум консумацията на мазни храни и алкохол.

Колкото по-разтревожени и психически изцедени се чувстват представителите на тази зодия, толкова повече трябва да наблягат на билковите чайове, плодовете и зеленчуците, за да могат да възстановят нужните елементи в своя организъм и да се чувстват добре. Едни от най уязвимите органи и части на тялото при този зодиакален знак са – ръце, стъпала, говорна реч, очи, щитовидна жлеза, кръвоносни съдове и глава. Едни от най-честите заболявания, които се наблюдават при Раците, са диабет, инсулт, артрит и анемия.

Храните, на които е препоръчително да набляга Ракът, са предимно варени и печени ястия с по-голямо съдържание на желязо, цинк, витамин С и В, калий и магнезий. Тази зодия задължително трябва да включи в ежедневното си меню повече белтъчини и консумация на поне 2 л вода дневно. Едни от най-подходящите храни за този зодиакален знак са – морски дарове, орехи, бадеми, броколи, царевица, киноа, краставици, леща, магданоз, тиква и аспержи.

Лъв
По принцип Лъвовете не са предразположени към боледуване, но това съвсем не означава, че нямат слаби места, които трябва да следят задължително. Едни от най-уязвимите органи и части от тялото при този зодиакален знак са – гърло, стъпала, пети, очи, сърце и кръвоносни съдове. Едни от най-честите заболявания, които отключват Лъвовете са свързани със заболявания на сърцето, както и липса на полезни витамини и минерали в организма.

Обикновено тази зодия обича да си угажда, що се отнася до храна, алкохол и захарни изделия - Лъвът не обича много да се пази, а това е и причината някои представители на тази зодия да отключват болести свързани с повишаване на кръвната захар, проблеми с метаболизма и щитовидната жлеза. Но ако Лъвът успее да следва една по-здравословна и питателна диета, ще може да се радва на отлично здраве, а едни от храните, които задължително трябва да включи в своето меню са – морски дарове, ананас, ябълки, киви, овесени ядки, нар, телешко месо, фурми, бадеми, червено цвекло, спанак, коприва, карфиол, джинджифил и повече млечни продукти.

Дева
Девите всъщност са леки хипохондрици, които обаче грижливо следят всеки симптом и навреме предприемат нужните мерки за здравето си. Най-честите проблеми, които присъстват при този знак, са свързани със затруднения в храносмилателната и нервната система. Най-уязвимите части на тялото и органи при Девата са – бели дробове, панкреас, пикочни пътища, черен дроб, стомах и зрение.

Затова е препоръчително да избягват алкохол, прекалено люти и мазни храни, които по-трудно успяват да се разградят в организма. Едни от най-подходящите ястия за тях са печени и варени дивечови меса, телешко, заешко и разбира се, е хубаво да наблягат на рибата. Едни от най-подходящите плодове за Девите са – круши, кайсии, диня, грейпфрут и киви.

От ядките е препоръчително да наблягат на орехите и бадемите, а от подправките на – джинджифил, куркума, босилек, розмарин и копър. Добре е в менюто си да включат и по 1 с л мед всеки ден.