Най-уязвимите части от тялото при всеки зодиакален знак – част 1

  • Сподели:
Най-уязвимите части от тялото при всеки зодиакален знак – част 1

При всеки астрологичен знак се отключват определени заболявания, както и проблеми свързани най-вече с хранителните навици, липсата на движение и правилен режим, като тези важни фактори всъщност пречат на повечето зодии да се радват на добро здраве и приток на енергия. Ще разгледаме кои са най-уязвимите и слаби места при всеки зодиакален знак.

Разберете от какво трябва да се пазите, както и кои са подходящите храни и упражнения според зодията ви.

Зодия Овен
Овенът е един от знаците, който трябва изключително много да внимава каква храна консумира, тъй като при него храната има голямо взаимодействие с енергията, тонуса и дори настроението му. Едни от най- уязвимите органи и места при него са – гърлото, ушите, носът, очите и като цяло областта на главата.

Препоръчително е за хората родени под този зодиакален знак да наблягат на по-здравословни храни, както и задължително да включат упражнения в ежедневната си програма, за да могат да се радват на добро здраве и прилив на енергия. Други проблеми, към които са силно предразположени Овните, са свързани с бъбречни инфекции, задържане на вода в организма, проблеми с щитовидната жлеза при жените, диабет и стомашно-чревни заболявания. Именно поради този факт е добре да избягват прекалено пикантните и солени храни. Вместо тях е добре да консумират повече плодове, зеленчуци, фибри, ядки, както и повече протеини, като – тофу, елда, морски дарове, мляко, сирене, зърнени храни и соя.

Зодия Телец
Най-уязвимите места при този зодиакален знак са - гласните струни, зъбите, гърлото, стомаха и сърцето. Телецът е зодия, която определено обича да си угажда, като поема големи количества храна и това е основната причина, поради която се забелязват по-чести проблеми с наднорменото тегло при представителите на този земен знак, които не се стремят да спазват здравословен начин на живот.

Може да се каже, че голям процент от оплакванията при тази зодия се дължат именно на консумацията на вредни храни, които Телецът трудно успява да преработи и това е причината да чувства постоянна умора, липса на тонус и невъзможност да се концентрира върху дадени събития. Чрез правилната диета този знак би могъл да постигне чудеса, но за да се случи това, е нужно да изключи от менюто си – тестените, сладки и мазни храни, като ги замени с повече плодове, зеленчуци, пълнозърнест хляб, риба, телешко месо, кисело мляко, сирене, фурми, ябълки, круши и авокадо.

Близнаци
И тук достигаме до лакомниците на Зодиака, които са предразположени към напълняване, просто защото усещат, че трябва да консумират винаги това, което е пред очите им, без да се замислят много за калориите и вредите, които могат да им нанесат тези продукти, като това се отнася и за алкохолните напитки към които са силно привлечени представителите на тази зодия и почти никога не успяват да консумират с мярка.

Най-честите здравословни проблеми, които отключват Близнаците са с нервната система, задържане на течности в тялото, мигрена, подуване, както и болести на сърцето и черния дроб. Най-уязвимите органи при тях са именно сърцето и черния дроб, но също и пръстите на ръцете, петите, стъпалата, вратът, главата и щитовидната жлеза.

Препоръчително е Близнаците да наблягат на храни, които ще могат да ги заредят с енергия, тъй като са знак, който обича постоянно да бъде в движение и същевременно с това, успява бързо да изчерпи огромни количества от нея, след което задължително трябва да се презареди с нова. Най-подходящите храни за тях са – броколи, карфиол, авокадо, тофу, бадеми, лешници, овесени ядки, пълнозърнест хляб и млечни продукти.