Ретрограден Меркурий през 2023 година и какво да очакваме през този период

  • Сподели:
Ретрограден Меркурий през 2023 година и какво да очакваме през този период

Любимият астрологичен транзит на Меркурий извлича смисъл от цикъла на космоса, което означава, че голяма част от 2023 г. може да бъде предсказана. Слънцето ще се движи през всички 12 зодиакални знака, от Овен до Риби, Луната ще премине през своите фази - и отново ще трябва да се справим с ретроградния Меркурий.

През 2023 г. ще има четири ретроградни движения на Меркурий. Този планетарен транзит е известен с това, че предизвиква проблеми в комуникацията, неуспешни пътувания и технологични сривове.

Ретрограден идва от латинската дума "retrogradus" или "стъпка назад". По време на ретроградните периоди планетите се движат "назад".

Обикновено Меркурий се движи по-бързо от Земята около Слънцето, като завършва една обиколка за 88 дни, докато на Земята ѝ трябват 365. По време на ретроградните периоди Меркурий забавя движението си. И когато синята планета изпреварва Меркурий, изглежда, че той се движи назад. Всъщност Земята просто се движи по-бързо от обикновено.

Какво се случва по време на ретрограден Меркурий?
В астрологията се казва, че ретроградните периоди забавят или отслабват сферата, която управлява всяка планета. Меркурий е планетата на комуникациите и пътуванията, което прави тези области най-опасни за злополуки. Говорим за изблици на гняв, клюки, незаписани компютърни файлове, съобщения, изпратени до неподходящ човек, изчезнал багаж, закъснения на полети и др.

Кога Меркурий ще бъде ретрограден през 2023 г.?

От 29 декември 2022 г. до 18 януари 2023 г. в земния знак Козирог. 
От 21 април до 14 май в земния знак Телец
От 23 август до 15 септември в земния знак Дева.
От 13 декември до 1 януари 2024 г. в земния знак Козирог и в огнения знак Стрелец. 

Ето как да се подготвим за ретроградния Меркурий през 2023 г. с няколко съвета, одобрени от астролозите.

Създайте резервно копие на всички компютърни файлове и имейли.
Медитирайте, за да запазите спокойствие.
Дръжте обсидианов камък до електронните си устройства, за да блокирате негативните емоции, които пристигат чрез текстови съобщения или имейли.
Пийте много цитрусови плодове (лимоните са същността на Меркурий), за да избегнете грешки в комуникацията от ваша страна.
Планирайте предварително допълнително време за пътуване
И накрая, имайте търпение. Ретроградността скоро ще приключи!

Какво представлява ретроградният Меркурий? 

Мислете за него като за периода преди и след ретроградния Меркурий. Предретроградната зона е времето, когато Меркурий започва да забавя ход и започват тръпките на ретроградността. Зоната след ретроградния Меркурий настъпва след ретроградния Меркурий и е това е третият път, в който се занимаваме със ситуацията, и различните аспекти излизат наяве.  

Ретроградният Меркурий през януари 2023 г.

2023 г. започва, докато Меркурий е ретрограден (което започна на 29 декември). Ще бъде трудно да стартираме проекти или да задвижим решенията си с пълна сила, докато ретроградността не приключи на 18 януари.

В светлината на ретроградния Меркурий обмислете да направите планове за новогодишната нощ, които са близо до дома. Ако ще пътувате, дайте си малко преднина, за да стигнете навреме. Когато се съмнявате, планирайте неангажираща новогодишна вечер в компанията на семейството и приятелите си.

Освен това пазете касовите бележки от подаръка, който сте получили по време на празниците - може да размислите и да поискате да ги размените за нещо друго.  

Ретрограден Меркурий през април 2023 г. 

Втората ретроградност за годината, която настъпва от 21 април до 14 май в земния знак Телец. По това време ще ни се наложи да преоценим финансите и навиците си за харчене. Парите идват и си отиват, ето защо урокът, който научаваме, е как да прилагаме и управляваме бюджети.

Същото може да се приложи и към любовния ни живот или към отношенията с приятели и членове на семейството. След като сме давали на другите, може би е време да се въздържим и да видим дали чувствата са ни взаимствани, преди да се разпрострем още повече. По време на този планетарен обрат ще трябва да определим границите.

Ретрограден Меркурий през август 2023 г. 

Това лято обратното движение на Меркурий се случва от 23 август до 15 септември в Дева. Когато Меркурий е ретрограден в Дева, могат да се появят тревоги, както и желание да останете сами. Планетата-измамник ще ни накара да се чувстваме така, сякаш тежестта на света е върху раменете ни, защото променливият знак Дева се вкопчва в емоциите на другите. Възможно е да усещаме неща, които не са истина или не се отнасят до нас. Енергията е заразна - затова е важно да защитите своята в този момент, като съзнателно решавате с кого и с какво искате да се занимавате.

Ретрограден Меркурий през декември 2023 г. 

От 13 декември до 1 януари 2024 г. Меркурий ще се плъзне от Козирог обратно в Стрелец (Меркурий ще влезе отново в Стрелец на 23 декември).
Тази планетарна лунна разходка може да попречи на плановете за празнични пътувания.