Знакът на покровителството, грижовността и задълбочеността – Зодия Рак

  • Сподели:
Знакът на покровителството, грижовността и задълбочеността – Зодия Рак

Вторият кардинален знак има елемент вода. Този воден знак събужда най-различни чувства и в него постоянно се променят както желанията така и настроенията.

Ракът е свързан с майчината утеха, грижовността, търпението и вродените инстинкти да помага, когато види човек в нужда.
Тази зодия винаги приема нещата твърде лично, защото Ракът е изключително непредсказуем и човек на настроенията. Той има голяма потребност да се чувства сигурен и това кара хората около него да се отдръпват.

Този знак е пряко свързан с водата, именно затова често пъти Ракът става твърде чувствителен, сълзлив, започва да се сърди и цупи, дори и без да има причина за това.

Може да се каже, че от целия Зодиак, това е най-емоционалният знак, който има склонността да изразходва голямо количество от силите си в сплетни с най-близките му хора. Той е грижовен, чувствителен и задълбочен, обича сигурността и често пъти останалите хора го смятат за прекалено сантиментален и старомоден, просто защото изключително много държи на семейните ценности и традиции. 

Ракът има дарба на медиум, която му позволява да усети неприятностите още преди да са се случили. Този воден знак силно се нуждае от близост и заслон по време на бурята, защото Ракът започва да се чувства несигурен и нещастен, когато до себе си няма хора, за които да се грижи и да обича с цялото си сърце. Своята любов той показва, чрез грижа към другите, а едно от най-силните му желания е да изгради красив дом и да има голямо семейство, на което да се радва. 

Често пъти се случва Ракът просто да промени своето мнение и да подходи по детски, защото е твърде емоционален и сприхав и не може да изчака събитията да се развият по своя собствен ход, вместо това той предпочита да налее малко масло в огъня и да ощипе някой с хапливият си език.

Ракът има голямо въображение, което му помага да се пренася в други светове, в които да мечтае и да бъде просто себе си, а в реалния живот той предпочита да живее под своята твърда и неразрушима черупка, под която не допуска чужди хора, просто защото иска да се предпази от злобата и арогантността на останалите хора.

Когато се ядоса за нещо, той веднага сбръчква веждите си, а нацупеното лице е присъщо за Рака, както и прекалено емоционалното отношение към останалите, от което започват мигновено да летят искри във въздуха. 

В любовта този воден знак е изключително романтичен, грижовен и отдаден на своята половинка. Ракът е чувствителен романтик, който успява умело да прикрие тези свои черти от характера и да си изгради образ на силен и амбициозен човек.

Ракът има сантиментална душа и старомодни разбирания, затова харесва хората, които имат същите добродетели. Всичко за което копнее този знак е сигурност и щастливо семейство, когато има всичко това Ракът се превръща в един наистина добър родител, който се стреми да обогати духовните познания на своите деца и да ги научи, че в живота всичко се получава с много труд, постоянство и пот на челото.

За Рака не е важно човекът до него да бъде богат, по-важното е да бъде чувствителен и отдаден на своите близки, да прави всичко с много внимание и любов към важните детайли.

Прочетете още статии, свързани със зодии: От кои зодии са най-ревнивите мъже

Как работят и печелят пари различните зодии

Най-интелигентните зодии

Най-безпардонните зодии, които не се влияят от чуждо мнение