Знакът на усърдието, дисциплината и трудолюбието – Зодия Дева

  • Сподели:
Знакът на усърдието, дисциплината и трудолюбието – Зодия Дева

Ключовата дума за този астрологичен знак е - чистота, самоусъвършенстване и трудолюбие.

Целият живот на Девата се върти около бързото професионално усъвършенстване. Гениалността на този знак се крие в категоризиране на задачите, както и отделяне на съществените детайли, от несъществените такива.

За Девата е напълно характерна спартанската простота и често пъти тя води безспирни воини срещу безпорядъка и реда.

Девата е търпелива, подредена и бързо асимилира важните неща. Тази зодия е силно заредена с мъдрост и доза критичност, а целият ѝ живот се върти около възможността да вкара в ред и да постави на мястото всяка една частица, която е изгубила своята посока.

В това отношение Девата е същински педант. Този астрологичен знак се свързва с функционалността на цялото тяло, както физическото, така и духовното удовлетворение.

Девата е изключително предана, що се отнася до нейните близки, тя е жертвоготовна, организирана и много чувствителна. Хуманна, опитна и прагматична, тя успява да раздаде своите сили на всеки, който се нуждае от някакъв вид помощ.

Силните черти от характера на тази зодия са ангажираност, интелигентност, съсредоточеност, самостоятелност и целенасоченост. 
Девата изпитва силна нужда от емоции в личният си живот, а чувствата не само, че често пъти биват пренебрегнати, но и Девата ги поставя на второ място след разума.

Често пъти остава сама и недоразбрана, именно защото не успява правилно да разшифрова своите чувства, има моменти в които този знак се чувства не само недоразбран, но и несъвършен.

Девата е подвластна на емоционалния Меркурий, който често пъти успява да вкара хаос, там където не е нужен, след което всичко се изчиства и започва отначало с напълно безоблачно небе. 

Тази зодия успява лесно да се адаптира, добър организатор е и подхожда винаги с внимание към нуждите на другите. Една от отрицателните черти на този слънчев знак е, че Девата е прекалено вманиачена в собственото си здраве и често пъти става твърде досадна, поради своята мания да натяква и капризничи.

Въпреки нейните недостатъци тя притежава и много качества, едно от които се дължи на бързия и аналитичен ум, както и на скромността. 
Девата е подвижен земен знак, изключително трудолюбив и усърден, състрадателен, педантичен и емоционално богат.

Тя е известна със своята услужливост и чувственост, а едни от отрицателните качества, с които разполага са: превзетост, несигурност и ексцентричност.

Девата би намерила перфектния партньор в очите на човек, който притежава силно въображение и е способен да ѝ покаже, че не трябва да бъде така стегната, а просто да се наслаждава на всеки момент от живота си.

Прочете Отрицателните черти на Девата, с които подлудява останалите зодии и Зодия Дева в партньорство с останалите зодии