HighViewArt събра гости и експерти на бляскаво събитие под надслов Her Health and Beauty

  • Сподели:
HighViewArt събра гости и експерти на бляскаво събитие под надслов Her Health and Beauty

Първото събитие от поредицата Her Health and Beauty на High View Art, посветено на здравето, красотата и благосъстоянието на съвременната жена, събра експерти и лидери от всички области в София, в сграда Capital Fort - зала New York.

Всички наши гости споделиха своите знания и опит в панелна дискусия и отговориха на въпроси, свързани с подкрепата и мотивацията на жените да бъдат своята най-добра версия, каквато всъщност е и една от основните мисии на High View Art. Събитието ни започна с една прекрасна дама, с която дискутирахме темата за здравословните навици за жените - поддръжката на физическата и психическата стабилност на дамите. Специален гост в дискусията бе Галена Симова.

Галена Симова е психотерапевт, маркетинг експерт, майка, пътешественик и изследовател на нови светове в ума и отвъд.

Магистър по психология, аналитичен психотелесен терапевт под супервизия. Член на Българското Неорайхианско Психотерапевтично Дружество. Работи индивидуална и групова психотерапия при проблеми свързани с междуличностни отношения, партньорски отношения, сексуална идентичност, депресия, паник атаки, тревожни разстройства.

Има 15-годишен опит в корпоративния свят, в сферата на стратегическия маркетинг. Работила е за технологичен бранд (Tick42), автомобилен бранд (SCANIA), както и брандове в сферите на телекомуникациите (Yettel), логистиката (DHL) и производството на електроуреди (TESY). 

След нея на сцената се качи д-р Петър Дучев от ''Дентална клиника Петър Дучев'', който представи важността на персонализирания подход при цялостната рехабилитация на зъбите и връзката между функционалността на зъбите и техните естетични аспекти и как индивидуалният подход спомага за постигане на истинска красота.

Д-р Дучев завършва ''Стоматология'' през 2002 г. в Медицински Университет, Стоматологичен Факултет София. Преминава през обучения по Адхезивна стоматология и лечение на повишено зъбно изтриване още през 2006 г.

Впоследствие специализира и имплантология в Университета на Лос Анджелис(UCLA) и Университета в Ню-Йорк (NUY).
Клиничната му работа е фокусирана върху лечение на сложни, комплексни случаи с тежко зъбно изтриване.
Публикува голям брой случаи в авторитетни, зъболекарски издания в партньорство с дългогодишният си зъботехник, Ромео Пасчета.

Следващите две дами, които споделиха своите знания и опит, бяха д-р Елица Валериева - специалист акушер-гинеколог към отделението по Гинекология с над 10 години медицински опит и д-р Мариела Василева - хирург, специалист по профилактика и терапия на рака на гърдата от Медицински комплекс ''Д-р Щерев''. Д-р Валериева и д-р Василева разказаха повече за комплексната грижа за женското здраве и принципите на модерната онкогинекологична и мамологична профилактика.

Екипът на Медицински комплекс ''Д-р Щерев'' е пионер в две подразделения на съвременното акушерство и гинекология - лечението на инфертилитет с приложението на асистираните репродуктивни технологии с първите извършени инвитро процедури и съвременната феталната медицина с първите извършени вътреутробни операции в България. Лечебното заведение осигурява висококачествена болнична и извънболнична помощ в грижа за семейното здраве.

Медицински комплекс ''Д-р Щерев'' предлага пълни грижи в акушерството, гинекологията и семейно планиране: женско и мъжко репродуктивно здраве, зачеване, проследяване на бременност, раждане, следродилна рехабилитация, педиатрично проследяване, както и специализирана грижа в зрелите години на живота. В своята болнична част комплексът разполага с отделения по акушерство, по оперативна гинекология с фокус към ендоскопската хирургия, по асистирана репродукция, по фетална медицина, по неонатология и по анестезиология.

Д-р Елица Валериева е специалист акушер-гинеколог, оперативен гинеколог към отделението по Гинекология на Медицински комплекс ''Д-р Щерев'' с над 10 години медицински опит. Има редица специализации в България и чужбина и многобройни публикации във водещи научни медицински издания. Фокусът на практиката ѝ е оперативната гинекология, гинекологичната ендоскопия и гинекологичната онкопрофилактика.

Д-р Мариела Василева, хирург, специалист по профилактика и терапия на рака на гърдата. Д-р Василева завършва медицина през 2011 г., а през 2016 г. защитава дисертационен труд на тема ''Прогностични и предиктивни фактори при карцином на гърдата''. Била е стипендиант в различни европейски програми в сферата на онкологията. През 2021 г. придобива специалност по обща хирургия и от тогава се занимава изключително с лечението на пациенти с рак на гърдата.

През 2022 г. основава Българско дружество за борба с рака на гърдата и други гинекологични тумори, с което организират множество образователни инициативи насочени към студенти, специализанти и пациенти. Създател е на мобилното приложение LIFE в помощ на пациенти с рак на гърдата. Носител е на награда ''Предприемачи в науката 2021'' за проекта COSMOS: първата българска виртуална биобанка за туморни тъкани. Работи в Отделението по хирургия на гърда на Медицински комплекс ''Д-р Щерев'' и в Научно-изследователски институт на Медицински Университет – Плевен.

Темата за женското здраве продължи и в следващата дискусия, в която се включиха две млади дами - д-р Ана Битолска и д-р Феиме Шенолова, които са част от екипа на Дерматологична и естетична клиника ''Дерма Акт''. С тяхна помощ разбрахме повече за персонализацията на Health and Beauty процедурите и кои са на-често извършваните хирургични процедури в областта на лицето от жени в средна и напреднала възраст.

Д-р Феиме Шенолова е завършила Медицински факултет към Тракийски университет гр. Стара Загора през 2020 г. От 2021 г. специализира Пластично-възстановителна и естетична хирургия в Аджибадем Сити Клиник УМБАЛ Токуда, гр. София. По време на обучението си стажува в различни клиники в Република Турция с естетична насоченост. Професионалните ѝ интереси са в областта на реконструктивната и естетична хирургия.

Д-р Ана Битолска следва медицина в Медицински университет – гр. София. От 2022 г. специализира дерматология и венерология в УМБАЛ “Александровска”. По време на обучението си стажува в различни клиники с дерматологична насоченост. Има публикации в български и чуждестранни научни издания и участва като лектор в няколко дерматологични конгреса. Работила е в сферата на козметичната и фармацевтична индустрия. Професионалните ѝ интереси са насочени към лазерните технологии и приложението им в сферата на дерматологията и естетиката.

На финала на нашата панелна дискусия на сцената се качи д-р Александър Носиков - специалист кардиолог в екипа на Диагностично – консултативен център към Аджибадем Сити Клиник УМБАЛ Младост. С него обсъдихме, каква е ролята на профилактичните прегледи при жените за скриниране на социално-значими заболявания.

Д-р Александър Носиков има експертно ниво по ехокардиография и е част от комисията за акредитация по трансторакална ехокардиография към European Society of Cardiology (ESC). От 2015 г. е координатор на HOT (Heart Failure Specialists of Tomorrow) България и организира множество семинари и уебинари, включително и съвместно с HIT (Heart Imagers of Tomorrow). Участва и в централния HOT комитет към Heart Failure Association на ESC.

Автор е на редица публикации в областта на кардиологията и вътрешните болести, като е цитиран над 70 пъти. Активен презентатор, включително и на някои от най-големите кардиологични конгреси и конференции в Европа и на Блаканите. Интересите му са насочени към сърдечната недостатъчност, ехокардиографията, предсърдното мъждене, венозния тромбоемболизъм, новите перорални антикоагуланти, интензивно лечение на остри състояния в кардиологията, редки заболявания, кардиоонкология.

High View Art благодари сърдечно на нашите спонсори и партньори от ''Дентална клиника Петър Дучев'', Freywille, които представиха новата си колекция Хундертвасер, Медицински комплекс ''Д-р Щерев'', Катаржина Естейт, Дерматологична и естетична клиника ''Дерма Акт'', Аджибадем Сити Клиник УМБАЛ Младост, печатница Rebrand и Рай Кетъринг, които направиха този ден възможен.

Водещ на събитието беше Антон Порязов.