Може ли мезотерапията да премахне целулита

  • Сподели:
Може ли мезотерапията да премахне целулита

Има много жени, на които им се налага да се справят с омразните трапчинки и микро-отоци, прословутата портокалова кожа, която често се появява на бедрата и задните части и по-рядко в долната част на корема и горната част на предмишницата. 

Козметичните предложения за премахване на целулита се умножават, както и целенасочените процедури, разработени в центровете за красота, все повече се усъвършенстват. Често обаче тези решения не дават желаните резултати или ако дават, то те биват с краткотраен ефект.
Не само защото не сте постоянни в нанасянето на кремове или процедурите, насрочени в салоните за красота, не приключват - ефектът е краткотраен, защото не спазвате две ценни правила, които се състоят в начина ви на хранене и тренировките.

Целулитът може да бъде причинен от:

• хормони

• лоша диета

• нездравословен начин на живот

• натрупани токсини

• генетика

• качване на тегло

• бездействие

• бременност

Проучихме дали мезотерапията работи като метод, способен да елиминира целулита. 

"Мезотерапията е нехирургичен метод, който не отстранява целулита, както погрешно вярваме, а действа върху несъвършенствата, които го съпътстват. Първоначално тази патология е свързана с локална кръвна и лимфна микростаза с нарушен дренаж на интерстициалните течности и увеличаване обема на адипоцитите. Впоследствие кожата изтънява и се образуват микровъзли, накрая започва фиброза с последващо образуване на белези. Накратко, това е истинска болест, която изисква медицински подход, за да бъде излекувана", подчертава Емануеле Бартолети, президент на Sime - Италианското дружество по естетична медицина. 

Техниката на мезотерапията помага целулитът да се държи под контрол. Тя е неефективна в третия и четвъртия етап, но е полезна в първите два, тъй като се състои в интрадермална инфилтрация на лекарства, които подобряват циркулацията и намаляват изтичането на течности от капилярите. 

Действа ли мезотерапията срещу целулита по дупето? Отговорът е не. 
"Причината не е само във факта, че лекарствата не са способни да разтварят адипоцитите, но фалшивият целулит често е тревожен" , обяснява професор Бартолети. 
Разбира се, да се направи само тази оценка не е достатъчно и е необходима задълбочена диагноза, която може да направи само специалист. Анализът изисква точна медицинска анамнеза, реален преглед върху кожата, наред с различните прегледи, ултразвук на мастната тъкан, който ви позволява да идентифицирате вида на несъвършенството, наблюдение на плантарната опора, която може да попречи на връщането на венозните и целенасочено изследване на кръвния поток, което ни позволява да разберем дали има промени.

В зависимост от събраните резултати, лекарят изучава различни стратегии: в случай на забавяне на кръвообращението, за да го подобри, се намесва в краката с мезотерапия; ако проблемът е излишната мазнина, това може да предложи криолиполиза, радиочестота, ултразвук или в други случаи липоаспирация, единствената, която може да даде незабавни резултати. 

Промени в начина на живот

Магическата формула, валидна за всички, все още не е измислена, но единственият начин да държите целулита под контрол е съвместната работа на няколко нива.
Вашата диета може да повлияе на целулита, така че е важно да приемате балансирана, здравословна, разнообразна храна. Здравословният начин на хранене също може да ви помогне да поддържате здравословно тегло. Намалете преработените храни и тези с високо съдържание на захар, които могат да доведат до натрупване на токсини и мазнини в тялото, и увеличете приема на фибри.

Дехидратацията може да направи целулита по-забележим. Водата промива тялото ви и премахва токсините, които могат да причинят целулит. Помислете за увеличаване на приема на вода. Препоръчва се жените да пият поне девет чаши вода всеки ден.

Детоксикацията на тялото ви може да помогне за минимизиране на целулита чрез намаляване на натрупаните токсини, които допринасят за целулита. Опитайте се да елиминирате или значително да намалите количеството токсини, които вкарвате в тялото си. Това включва избягване на неща като тютюнопушене и прием на алкохол.
Яденето на твърде много сол или солени продукти, пък предразполага към задържането на вода.
Не на последно място е от значение физическата активност, защото подобрява кръвообращението, тонизира мускулите и тъканите, и успоредно изгаря калории.