Щастливо и бързо отслабване без лишения

  • Сподели:
Щастливо и бързо отслабване без лишения

Съставът на хранителните продукти, които консумирате е от съществено значение за натрупването на излишни калории, затова трябва да внимавате какво точно консумирате и как то ще повлияе на вашия организъм.

Когато не успявате да си набавите нужните хранителни вещества, чрез помощта на храните, които консумирате, вие рязко започвате да качвате ненужни килограми, затова е много важно да знаете какво точно консумирате и какви хранителни вещества, ще може да си набавите, чрез този продукт.

Често пъти ни се случва да консумираме неподходящи храни и вредни напитки, просто защото сме в движение и бързаме, но има няколко лесни трика, които задължително трябва да спазваме, ако искаме да поддържаме добра форма.

Често и по-малко 

Трябва да си създадем някакъв режим, в който количеството храна да бъде в малки порции, но храненето да бъде на по-чести интервали, така ще се чувстваме по-дълго сити. Интервалът между храненията може да бъде през 3 часа.

Единственото условие е когато станете да не забравяте закуската, а за по-голям ефект в борбата с излишните килограми, може да консумирате и по една чаша топла вода на гладно.

Закусвате, обядвате, после имате следобедна закуска и ранна вечеря. Ако все пак огладнее в късните часове на нощта, може да наблегнете на консумацията на – сурови ядки, кисело мляко или някакъв зеленчук по избор.

Ако искаме по-бързо да разградим консумираната от нас храна, просто трябва да не поемаме големи количества, за да може организмът ни да работи на по-бързи обороти и да забравим за ленивия стомах. Когато тялото ни по-бързо изхвърля ненужното, ние ще започнем да усещаме лекота, ще имаме повече сили и цялото ни здравословно състояние ще се подобри значително.

Големината на чинията 

Големината на чинията е от съществено значение за количеството храна, която консумираме и ако не искаме да трупаме излишни килограми, трябва да се придържаме стриктно към правилото – да се храним в по-малки чинии. Така ще успеем да заситим глада си с по-малки порции, но пък съдържащи правилните продукти.

Люти подправки 

Стига да не страдате от по-сериозни стомашни проблеми, един от начините, чрез които можете да коригирате теглото си и да се прочистите от натрупаните мазнини, е с помощта на люти чушки или други люти подправки. Те са изключително полезни, за храносмилането и ускоряват метаболизма.

Пикантните храни имат благоприятен ефект върху целия ни организъм. Чрез помощта на лютите чушки, можем и да се заситим по-бързо с по-малко количество храна.

Хляб
Ако искате да се придържате към здравословната диета, но не можете да избегнете консумацията на хляб, то поне се опитайте да спазвате някои лесни правила, свързани с употребата му и те са – заместете го с пълнозърнест или протеинов. Ако не може да се откажете от белия хляб, то поне го консумирайте под формата на добре изпечени сухари.

Черен шоколад 
Черният шоколад спомага за по-бързото топене на килограмите. Той е ефикасно средство, което спомага за нормализирането на кръвно налягане, както и за балансиране на теглото.

Зеленчуци 

Често пъти ни се случва да пренебрегваме ползите от консумацията на зеленчуци, а тя е от съществено значение, когато искаме да коригираме своето тегло и да се справим по-лесно с излишните килограми.

Зеленчуците са богати на витамини, минерали, хлорофил и много други полезни съставки, които се отразяват благоприятно на нашия организъм. В почти всички здравословни диети са свързани с честата консумация, именно на зеленчуци, тъй като те имат способността да прочистват тялото ни от натрупаните вредни вещества.

При стомашни проблеми, както и при физическо изтощение на нашето тяло, най-полезният начин, чрез които можем да си помогнем, е, чрез консумацията на повече зеленчуци. Когато искаме да намалим теглото си, задължително трябва да включим в менюто си зеленчуци.

Месо и риба
Ако сме решили да започнем здравословна диета в нея задължително, трябва да присъстват меса, които са с ниско съдържание на мазнини, както и риба. Консумацията на месо ни помага, както бързо да заситим своя глад, така и да не лишаваме тялото си от нужните хранителни вещества.

Месото и рибата трябва да се консумират с възможно най-малко допълнителни добавки както и мазнини най-добре е да забравим за солта, както и за пърженето ако искаме все пак да усетим ползите от консумацията им.

Ядки
Ядките също действат засищащо и са изключително полезни и здравословни, затова ако решим да наблегнем на храни, които се отразяват благоприятно на нашия организъм и разбира се, на такива храни, чрез които лесно топим килограми, просто трябва да консумираме повече ядки – бадеми, кашу, орехи, лешници,, както и сушени плодове.

Разбира се, трябва и да внимаваме ядките, които консумираме да не съдържат допълнителна сол и мазнини, те трябва да са в сурово състояние или печени, но в никакъв случай не трябва да бъдат пържени.