Три начина за пиене на сода за по-добро здраве

  • Сподели:
Три начина за пиене на сода за по-добро здраве

Три здравословни напитки със сода за хляб, които трябва да опитате:

1. Зелен чай и сода за отслабване

Съставки:

- органичен зелен чай

- ¼ чаена лъжичка сода за хляб

Смесете содата и зеления чай и ще получите чудесна напитка за засилване на метаболизма. Тази напитка е супер добра за загуба на тегло.

Катехините, теанинът и кофеинът са три вещества, които работят заедно, за да блокират ензимите, които са отговорни за съхранението на мазнини в организма, като по този начин насърчават загубата на тегло. Содата балансира нивото на PH в организм, също така предотвратява други видове заболявания.

2. Лимонов сок със сода – увеличава енергията и се бори с рака

Съставки:

- 1 кафена чаша органичен (био) лимонов сок

- 1 чаена лъжичка сода за хляб

- дестилирана вода

Просто смесете съставките заедно и напитката е готова. За да получите по-добър резултат, всяка сутрин пийте преди закуска на празен стомах.

Силно препоръчително е да се използват само органични (био) лимони, защото те са 100 пъти по-ефективни от тези, отглеждани с изкуствени торове и пръскани с химикали.

Лимоните имат няколко безспорни ползи:

1. Алкализират организма.

2. Богати са на витамин С, борят се срещу настинка и грип.

3. Много добре детоксикират черния дроб.

4. Помагат на перисталтиката и премахват отпадъците от тялото.

5. Разрушават бъбречните камъни с помощта на лимонената киселина, която съдържат.

6. Борят се срещу много заболявания, дори спират клетъчното делене на раковите клетки. Проучвания са установили, че лимонът съдържа 22 противоракови съединения.

3. Ябълков оцет и сода – лек за киселинен рефлукс

Съставки:

- 2 супени лъжици домашен (био) ябълков оцет

- ¼ чаена лъжичка сода за хляб

- 230 мл вода

Смесете оцета и водата, след което добавете содата към сместа и разбъркайте добре. Изчакайте няколко минути пяната да изчезне и тогава изпийте напитката.

Тази смес е фективен начин да се лекува киселинен рефлукс, тъй като алкалният характер на содата за хляб може да неутрализира излишната стомашна киселина. Ябълковият оцет поддържа стомашната киселина при ниво на PH около 3.0, което е достатъчно силно, за да продължи смилането на храната, но твърде слабо, за да повлияе негативно на хранопровода.

Може също така да се смесват 2-3 супени лъжици ябълков оцет в топла вода, за да се предотвратят киселините в стомаха. Сместа се пие преди ядене. 

Автор: Бевърли Ентин (Beverly Entin) / Превод: biopogled.com