Житният режим на Беинса Дуно 18.02-28.02

  • Сподели:
Житният режим на Беинса Дуно 18.02-28.02

Житният режим е практика, дадена от учителя Петър Дънов. Прави се всяка година през февруари, веднага след пълнолуние, когато започва разсипът на Луната.
Дните за 2022 година се падат да са 18.02-28.02.

Режимът в пълната си форма отнема 30 дни - 10 дни подготовка, 10 дни за същинската част и 10 дни захранване. Същинската част обикновено започва 2-3 дни след пълнолуние. Всеки ден се изяждат 100 грама жито, добре измито и накиснато от предния ден. Разпределя се на три порции и се изяжда много бавно. Препоръчително е всяка хапка да се дъвче 100 пъти. Осве житото всеки ден се консумират 3 ябълки, 9 ореха и 3 лъжици мед. Пие се обилно количество топла вода.

На десетия ден към житото на обяд и на вечеря се прибавя т.нар. "ангелска супа" – цели обелени картофи, магданоз и няколко капки лимонов сок в литър и половина вода.

Преди да започнете подобен режим направете консултация с лекар-специалист.
Имайте предвид, че житният режим не е насочен към отслабване, загуба на излишни килограми, също така не е вид диета. Този режим е насочен по-скоро към нашата духовност, пречистване и ползи върху здравето, особено ако се практикува редовно.


"Засега по-здравословна храна от житото няма. Обаче тъй както днес мелят житото и приготовляват хляба, голяма част от хранителните му вещества се губят. Меленето на житото е човешко изобретение. В бъдещата култура воденици няма да има. Когато житото се мели, голяма част от маслата, както и от хранителните му сокове изчезват. След като смелят житото, турят брашното в чували, дето стои по пет–шест месеца. Това брашно вече не е живо. То е изгубило всякаква жизненост, всякакъв живот от него изчезва.

Житното зрънце съдържа в себе си потенциална енергия, която като влезе в организма на човека, се превръща в кинетическа.
В житото се крият най-мощните, най-благородните сили на живота. Житното зърно е емблема на човешката душа."


Петър Дънов