Актьорите от ''Приятели'' нарушиха мълчанието си: ''Всички сме напълно съкрушени от загубата на Матю''

  • Сподели:
Актьорите от ''Приятели'' нарушиха мълчанието си: ''Всички сме напълно съкрушени от загубата на Матю''

Актьорският състав на "Приятели" скърби за един от своите.

Дженифър Анистън, Лиса Кудроу, Кортни Кокс, Мат Лебланк и Дейвид Шуимър нарушиха мълчанието си и споделиха съвместно изявление, в което отдадоха почит на своя приятел и колега Матю Пери, който почина в събота на 54-годишна възраст.

"Всички ние сме напълно съкрушени от загубата на Матю. Ние бяхме нещо повече от приятели. Ние сме семейство. Има толкова много неща, които можем да кажем, но точно сега ще отделим време, за да скърбим и да преживеем тази неописуема загуба. С течение на времето ще кажем повече, както и когато сме в състояние. Засега мислите и любовта ни са със семейството на Мати, с приятелите му и с всички, които го обичаха по света."

В продължение на 10 години Пери играеше невероятния образ на Чандлър Бинг от "Приятели" в перфектно комедийно изпълнение, което му донесе номинация за "Еми" през 2002 г.

На фона на успеха си в "Приятели" Пери се бори с алкохола и наркотиците в продължение на десетилетия. В интервю от миналата година той сподели пред Даян Сойер, че Анистън е останала в близък контакт с него през цялото време на борбата му със зависимостите.

"Тя беше човекът, който най-много ми протягаше ръка. Знаете ли, наистина съм ѝ благодарен за това", каза тогава Пери.

Сериалът "Приятели", създаден от Марта Кауфман и Дейвид Крейн, проследява шестимата приятели, живеещи в Ню Йорк, през техните възходи и падения, изпитания и трудности, връзки и разбити сърца. Но независимо през какво преминават, те остават един до друг.
Съавторите на сериала Марта Кауфман и Дейвид Крейн се присъединиха към изпълнителния продуцент Кевин Брайт, които направиха общо изявление в неделя.

"Шокирани сме и дълбоко натъжени от кончината на любимия ни приятел Матю. Все още изглежда трудно за вярване. Всичко, което можем да кажем, е, че се чувстваме благословени, че го имахме като част от живота си. Той беше блестящ талант."

Размишлявайки върху пробивното изпълнение на Пери, те отбелязват: "Клише е да се каже, че актьорът прави ролята си своя, но в случая с Матю няма по-верни думи. От деня, в който за първи път го чухме да се превъплъщава в ролята на Чандлър Бинг, за нас нямаше друг човек."

В изявлението на Кауфман, Крейн и Брайт се казва още: "Винаги ще ценим радостта, светлината, ослепителната интелигентност, които той внасяше във всеки момент - не само в работата си, но и в живота. Той винаги беше най-забавният човек в стаята. Освен това беше най-милият, с даряващо и безкористно сърце. Изпращаме цялата си любов на семейството и приятелите му."