Алексис Оханян за брака си със Серина Уилямс: Важни са малките неща

  • Сподели:
Алексис Оханян за брака си със Серина Уилямс: Важни са малките неща

Серина Уилямс и Алексис Оханян празнуваха 6-та годишнина от сватбата си през ноември, а феновете са вдъхновени от тяхната трайна любовна история.

Съоснователят на Reddit даде поглед към семейния им живот, подчертавайки как простите моменти са далеч по-важни за тях от големите жестове. Въпреки че веднъж заведе съпругата си в Италия само защото тя искаше паста за вечеря, Оханян намира истинското щастие в простичките удоволствия и показва колко земни хора са всъщност той и Серина.

За да покаже безрезервната любов, която изпитва към съпругата си, Алексис е направил някои големи жестове, като поставянето на билбордове в чест на първия ѝ турнир след раждането на дъщеря им и заснемането на видеоклип за завръщането ѝ в тениса по време на Откритото първенство на САЩ. Но Алексис е на мнение, че не тези неща са от значение във връзката.

"Трябва да подкрепяш половинката си. Това са нещата, които имат значение", пише той.

Серина и Алексис се срещат случайно през май 2015 г. в хотел в Рим по време на Откритото първенство на Италия. След повече от година Оханян се решава на голямата крачка и предлага брак през декември 2016 г. в същия хотел в Рим. Двойката официално сключва брак на 16 ноември 2017 г. на церемония в Ню Орлиънс. Двамата са горди родители на две дъщери.

Първата им дъщеря, Олимпия, е родена на 1 септември 2017 г. Семейството се увеличи пет години по-късно с появата на втората им дъщеря, Адира Ривър Оханян, родена през август 2023 г.

"Успях да взема 16 седмици платен отпуск от Reddit, когато Олимпия се роди и това беше едно от най-важните решения, които съм взимал през живота си. Беше невероятно да мога да прекарам качествено време с дъщеря си, а още по-значимо беше да бъда до съпругата си и да се адаптирам към този нов живот, който създадохме заедно", споделя той.

Въпреки че с лекота може да си позволи вечери в най-скъпите ресторанти, Алексис обича да приготвя храната за семейството си. "В неделя сутрин приготвям закуска за семейството и тя не ми струва нищо, освен брашно, няколко яйца, бадемово мляко, една тайна съставка и горски плодове (Олимпия обича малини). Няма телефони, а само разговори. Идеята е да прекараме пълноценно деня заедно, излежавайки се на дивана, играейки на криеница, а защо не и плувайки в басейна", пише той.

На 8 септември 2018 г: Алексис отправи почит към Серина преди Откритото първенство на САЩ. 

"Тя се бореше за живота си, за детето ни, за признание, за равно заплащане, за правата на жените. Тя никога не се предаде. Тя е страстна и неумолима и е най-вдъхновяващият човек, когото познавам".

23-кратната шампионка в турнирите от Големия шлем сподели за това как Олимпия и Оханян са повлияли на щастието ѝ на фона на напрежението да бъде една от най-добрите тенисистки в света.

"През целия си живот бях толкова фокусирана върху кариерата си, но когато създадох семейство и се омъжих, осъзнах, че в живота има далеч по-важни неща. И това беше страхотно", казва тя пред People.

През март 2021 г. Уилямс разкри за предизвикателствата в брака си с Алексис. Тя призна, че бракът ѝ, както впрочем на всички нормални хора, е плетеница от възходи и падения.

"Бракът не е блаженство, но ако работиш върху него и полагаш усилия, определено може да бъде такова. В една връзка е важно партньорите да бъдат лоялни един към друг.''

Оханян бе видян да подкрепя Уилямс от ложата на шампионката от Големия шлем заедно със знаменитости като Зендая, Спайк Лий и Тайгър Уудс. Гордият съпруг също писа за турнира в социалните мрежи, като сподели клип в Instagram, на който е на трибуните и гледа мач с Олимпия в скута си. Във видеото се вижда как Оханян крещи от радост и вълнение.