Бела Хадид обяви благотворителната си фондация Orebella Alchemy

  • Сподели:
Бела Хадид обяви благотворителната си фондация Orebella Alchemy

Месеци след като пусна на пазара марката си за парфюми Orebella, Бела Хадид обяви, че дарява процент от приходите от нея на фондация Orebella Alchemy.

Частично палестинският модел Бела Хадид представи новата си благотворителна инициатива Orebella Alchemy Foundation, която е кръстена на наскоро лансираната ѝ марка аромати. В Инстаграм Бела сподели, че дарява част от нетните продажби на Orebella на фондацията, която си партнира с няколко най-близки до сърцето ѝ организации. "Развълнувана съм да споделя, че всички ваши покупки допринасят за фондация "Ôrəbella Alchemy" - инициатива, която е толкова скъпа на сърцето ми", написа тя.

Фондацията задълбочава дългогодишната роля на Хадид като активист, като моделът подкрепя Girls Club New York, който помага на цветнокожи момичета и младежи, и Path Intl. - асоциация за терапия с коне. 27-годишната Хади сподели, че целта ѝ е "да създава положителна промяна в различни общности" и че именно затова е искала да създаде своя собствена компания - "за да мога да променям нещо чрез моята страст".

Хадид допълни, че наред с даряването на "минимално финансово дарение от 1%" от всички приходи от марката, фондация "Orebella Alchemy" ще предоставя и часове за услуги, работа с общността и социална реклама. "Нямам търпение да продължа да се разраствам и да включвам още по-невероятни инициативи. Има толкова много различни организации, които са важни за мен, и ще продължим да ги разгръщаме. А цифрите от даренията ме карат да бъда изключително горда", написа тя. 

Хадид пусна на пазара Orebella на 2 май с три аромата, наречени "парфюми за кожа", наситени с етерични масла и без алкохол. Предлагат се в обикновени и удобни за пътуване размери, а ароматите са Window2Soul, Salted Muse и Blooming Fire. В момента марката се продава само онлайн в САЩ и физически в магазините Ulta Beauty в САЩ.