Брадли Купър учи шест години да дирижира шест минути във филма "Маестро"

  • Сподели:
Брадли Купър учи шест години да дирижира шест минути във филма "Маестро"

Актьорът е бил изправен пред една от най-трудните задачи в кариерата си - работата по новия му филм ''Маестро''.

Филмът разказва за живота на композитора Ленард Бърнстейн и е създаден по сценарий, написан от него в съавторство с Джош Сингър. Продуценти на филма са Мартин Скорсезе, Стивън Спилбърг, Тод Филипс и самият Купър.

Девет пъти номинираният за ''Оскар'' Брадли Купър, разказа за заснемането на най-важната сцена от новия си филм. Актьорът прекарва няколко години в учене как да се държи в сцената, която е заснета в един дубъл на живо. Предизвикателството за Купър е да пресъздаде Бърнстейн, който дирижира Лондонския симфоничен оркестър в катедралата в Ели през 1976 г.

''Бях много развълнуван от тази сцена, защото я снимахме на живо. Бяхме с Лондонският симфоничен оркестър, който аз трябваше да дирижирам на живо. Подготовката за това предизвикателство отне цели шест години, за да се науча да дирижирам музика, която е дълга шест минути и 21 секунди'', споделя актьорът. 

"Маестро" разказва историята на композитора на "Уестсайдска история", носител на 16 награди "Грами", Ленард Бърнстейн и връзката му със съпругата му Фелисия Монтеалегре. Двамата се женят през 1951 г. и остават заедно до смъртта ѝ през 1978 г. Бърнстейн, който е музикален директор на Нюйоркската филхармония от 1958 до 1969 г., се оттегля от диригентската дейност през октомври 1990 г. През същия месец умира от сърдечен удар.

По филма се работи в продължение на пет години. Брадли Купър го продуцира сам заедно със Стивън Спилбърг, Мартин Скорсезе и други. Първоначално Спилбърг е трябвало да режисира филма, но след като вижда колко добре Купър е режисирал "Роди се звезда", решава, че Брадли е идеалният кандидат за главната роля.

Купър подчертава трудността на работата по филма и пресъздаването на образа на емблематичния диригент:

''Нивото на уважение, което изпитвам към този свят и този подиум, е най-вълнуващото нещо, което някога съм изпитвал. Това е най-трудното нещо, което някога съм правил.''