Даян Крюгер, която не е искала да бъде майка, но подходящият човек променил това решение

  • Сподели:
Даян Крюгер, която не е искала да бъде майка, но подходящият човек променил това решение

Даян Крюгер цял живот е твърдяла, че не иска да има деца, но след срещата си с актьора Норман Рийдъс, това нейно решение се променя и тя става майка на 42-годишна възраст.

В продължение на много години Даян Крюгер е била истински работохолик. Кариерата ѝ тръгнала бързо от самото начало: първо на модния подиум, а след това и във филмовата индустрия. Актрисата се омъжила и впоследствие развела с режисьора Гийом Кане, а в продължение на 10 години имала връзка с Джошуа Джаксън, с когото не усетила, че това е човекът за нея.

Въпреки това, любовта се намесва и по магически начин превръща Даян, която се е стремяла към кариера, в грижовна съпруга и майка.
Още от 15-годишна възраст Даян Крюгер познавала значението на упоритата работа. Избрана е да представи родната си Германия на конкурс за модели - шанс, от който тя се възползвала максимално. Бързо е забелязана от модните къщи и в крайна сметка се премества в Париж. Снима се за корицата на Vogue и за рекламни кампании на Yves Saint Laurent и Marc Jacobs. Не след дълго самият Карл Лагерфелд кани модела да представи Chanel.

Постигнала успех в модната индустрия толкова рано, тя, както и много нейни колеги, е можела да си позволи да се съсредоточи върху семейството: да има деца и да създаде уютен дом. Но на Даян не ѝ било достатъчно да покорява модните подиуми, тя искала повече. И така, започнала да се занимава с актьорско майсторство.

Първият ѝ високопоставен филм е "Троя". Тя е избрана измежду около 3000 кандидати за ролята на Елена. А след това я канят в европейското кино. По същото време Крюгер се запознава с младия режисьор Гийом Кане, за когото в крайна сметка се омъжва. Като 25-годишна начинаеща актриса тя мечтае за впечатляваща кариера, а не за майчинство. Бракът ѝ с Кане продължава пет години, преди двойката да се разведе.

Животът на един актьор с неговото бясно темпо може да бъде разбран само от други, които имат сходен ритъм. Крюгер си намерила нов партньор в лицето на Джошуа Джаксън. Съюзът между двамата бил неустоим за папараците, влюбените не можели да си починат от тях нито денем, нито нощем. Това, което допринасяло за вниманието, което двойката получавала, бил начинът, по който прекарвали времето си: те не официализирали връзката си и нямали деца. Наслаждавали се на свободния си живот.

По-късно в едно интервю Даян споделя, че по време на връзката си с Джаксън ясно е знаела, че това не е моментът, нито мъжът, с когото иска да създаде семейство. След 10-годишна връзка двойката се разделила. Да започне да мисли за майчинство след това ѝ се сторило твърде късно. На 35 години актрисата таяла малка надежда, някъде дълбоко в себе си, че един ден ще срещне подходящия човек, с когото ще иска да прекара остатъка от живота си.

През 2015 г. Крюгер се запознава с Норман Рийдъс на снимачната площадка на драмата "Небеса". По това време тя е на 39 години, а той - на 46. Тази връзка се превръща в пълна противоположност на всичко, което Даян е преживяла в миналото.

Двойката не афишира романса си и не говори за подробности от личния си живот. Актрисата открила правилния човек и през 2018 г. родила дъщеря си, която кръстила Нова.

"Понякога животът ти поднася неща, когато най-малко ги очакваш, но най-много се нуждаеш от тях. Появата на Нова промени живота ми - нашия живот - по най-добрия възможен начин. Просто е невероятно, че си мислил, че си едно нещо, а ти е писано да правиш съвсем различно", споделя актрисата. 

Между дилемата дали да избере работния си график, пълен с ангажименти или майчинството – Даян избрала дъщеря си. Актрисата си взела отпуск, като изцяло посветила живота си на семейството.
Норман, който по времето, когато се родила Нова, вече имал пораснал син Мингъс, от предишна връзка, се превърнал в опора за Даян. 
Актьорът от ''The walking dead'' учил любимата си как да се грижи за дете, изпълвайки живота ѝ със сладки моменти, като например споделянето на бебешки снимки, когато не са заедно. За Рийдъс и Крюгер, които са израснали в семейства с един родител, било важно да създадат у дома атмосфера, каквато самите те никога не са имали.

С раждането на дъщеря им двойката започнала да споделя малко повече с последователите си. Крюгер, подобно на милиони най-обикновени майки, публикувала в социалните мрежи колко е уморена и как вкъщи цари пълен хаос. Но също така сияела от щастие и казвала, че в тези моменти се чувства като истински супергерой.

Даян веднъж се замислила как е живяла егоистично преди раждането на детето си. Обичала е да бъде звезда на модните подиуми, да се появява във филми и фотосесии и да пътува по света. И е вярно, че съчетаването на това с раждането на бебе не е било лесна задача. 

Първото нещо, което актрисата направила, било да се погрижи за себе си. Тя тренирала с часове във фитнеса, за да върне предишната форма на тялото си. Когато това било постигнато, тя била шокирана. Не се е надявала, че на нейната възраст и толкова скоро след раждането ще успее да си върне добрата фигура.

След това двойката успяла да организира ритъма си на живот по такъв начин, че да има място и време за всеки член на семейството. И, най-важното, така че да не се налага да се отказват от това, което наистина обичат:

"Това е може би първият път в съзнателния ми живот, в който съм във връзка, в която уважавам партньора си и разбирам правото му да си има своите лични интереси. Искам той да чувства пълноценно и да прави всичко, което го вълнува. Подкрепям Норман и разбира се, очаквам същото насреща."

Франция, Германия, Америка: където и да пътували Даян и Норман, Нова винаги била взимана с тях. Даян казва, че възприемането на пътуващия начин на живот е основен принцип на идентичността на семейството ѝ. Те възпитават детето си, че целият свят е негов дом, така че то да се чувства на мястото си, където и да отиде.

Но основните уроци са тези, които самите те са научили от дъщеря си - никога не бива да се плашиш от живота и че за всичко си има точното време.

"Нова беше изненада. Мислех, че няма да се случи, а тя се появи в живота ми, когато бях готова. Благодарна съм, че това се случи на мен и на нашето семейство. Тя промени света ми и начина, по който гледам на живота."