Десет грешки, които повечето хора допускат на работното място – част 1

  • Сподели:
Десет грешки, които повечето хора допускат на работното място – част 1

Дали си струва да си изгубите работното място, заради неуместно поведение, дребни измами и заплитане на ненужни интриги? 

Отговорът е съвсем прост и ни отвежда именно към тези неща, които биха ни гарантирали сигурно уволнение. Разберете кои са най-неприемливите действия, които ще ни отведат до ежедневни пререкания с ръководството, колегите и ще натрупат черни точки в CV-то ни. Ще ви изброим няколко неща, които и най-стабилният и търпелив шеф не би издържал и директно би ви посочил вратата.

1. Постоянно оплакващите се работници
Сами разбирате колко досадно е това поведение за вашия пряк началник, особено когато неговият подчинен постоянно недоволства относно работната среда, стойността на месечното възнаграждение, прекалено трудните задачи, които му възлагат и липсата на премии. Всички тези неща не говорят добре за възпитанието и характера ви. Замислете се, че щом веднъж сте се съгласили да се занимавате с дадена дейност, е изключително нелепо във всяка свободна минута да намирате някаква причина за недоволство и да натоварвате околните със своето мрънкане.

2. Кражби 
Никой, ама никой началник не би търпял подобно поведение от работниците си. Това не само, че е неприемливо, но и говори много лоша за вашата лична характеристика. Ако не искате да бъдете възприеман като човек, от когото всички трябва да се пазят и да очакват непрекъснато някакви липси – просто не допускайте някакви дребни измами да завладяват мислите ви, защото това е най-сигурният начин да ви покажат изхода и да останете без работа.

Независимо дали става въпрос за дребни материали от офиса или вещи, които смятате, че фирмата е длъжна да ви осигурява - не присвоявайте никога вещи, които не са ви били дадени или не ви се полагат по право, защото по този начин ще ви излезе грозно име пред хората, а и рискувате след това трудно да си намерите нова работа.

3. Търсите по-бърз и лесен начин да отметнете задълженията си
С времето започва да си личи кой от работниците е отдаден на своята работа и кой се стреми да извършва задачите си през пръсти. Обикновено хората, които предпочитат по-лесния и бърз начин, не успяват да свършат задълженията си, както се изисква от тях, затова и тази работа се казва ''през пръсти''. Замислете се колко изнервящо е за вашите шефове и дори за колегите ви да ходят след вас и да поправят грешките ви.

4. Лесно избухвате 
Никой не обича конфликтни и агресивни личности, особено когато се налага да прекарва време с тях в затворен офис или друга сграда, повече от осем часа дневно. Това не само, че убива желанието за работа на останалите, но и ги напряга допълнително. Затова е най-добре човек да може да запазва самообладание, независимо през какъв труден етап от живота си преминава, никога не бива да се опитва да разрешава проблемите си, чрез скандали, викове и напрежение.

5. Отлагате във времето 
Може би сте попадали на хора, които постоянно отлагат своите задачи във времето, защото в момента не се чувстват подготвени психически, настроени или просто ги мързи. Никой не е готов да работи с подобен тип личности, защото те не само, че спъват работния процес, но и намаляват производството. Мързеливците си проличават и да си признаем, никой шеф не е готов да съдейства на хора, които нямат желание да приключат задълженията си в поставения им затова срок за изпълнение.