Добрите обноски ни помагат да се затвърдим като успешни личности – 1 част

  • Сподели:
Добрите обноски ни помагат да се затвърдим като успешни личности – 1 част

Дори и след хиляда години добрите обноски ще са онзи лъч светлина, който ще ни помага да пресяваме хората в живота си и да се затвърждаваме в обществото. Не само на работното място трябва да демонстрираме своите качества и добри маниери, но и на всички места, които ежедневно посещаваме – в дома ни, музеите, кината, ресторантите, кафенетата и площадите. 

Добрите обноски говорят за възпитанието ви и именно това е основната причина вашите работодатели да гледат с добри очи на колегата, който отстъпва стола си на някоя дама или колежката, която не се притеснява да услужи на другите с офис материали. За да притежаваме добри обноски, трябва да сме почерпили опит от нашите родители, от книгите и да сме събрали във времето допълнителна информация, която би ни помогнала да изглеждаме наистина стойностни и успешни хора в очите на другите.

Добрата дума отваря железни врати, а добрите обноски показват какъв човек в действителност сме ние. И така например, дори елементарните джентълменски постъпки могат да подскажат на хората около нас, че не сме критични егоисти мислещи за собственото си благо, а сме достойни личности, интересуващи се от благополучието и на другите. Има някои основни правила, които не трябва да забравяме, особено когато ни предстои бизнес вечеря или пък трябва да направим добро впечатление пред своите колеги и началство. 

Разберете как да подобрите имиджа си и да изглеждате изискани в очите на околните.

Добрите обноски изключват:
Закъснение – За да поддържате добър имидж не само, че трябва да спазвате това важно правило, но и да се стремите да отивате на работните и дори личните си срещи поне с 15 минути по-рано, защото това говори колко добре успявате да подредите своите ангажименти и колко сте организирани.

Висок тон – Искате да бъдете чути от останалите хора на масата, но забравяте, че високият глас говори за липса на възпитание, както и прекъсването на вашия събеседник, затова просто избягвайте да подвиквате на колегите си, както и да ги прекъсвате в разгара на разговора, вместо това изслушайте всички гледни точки и осъзнайте, че от всяка попита информация бихте могли да научите нещо ново, което в бъдеще да ви бъде полезно..

Нахалство – Искате по-бързо да се впишете в работната среда и упорито натрисате своята личност пред колегите, говорите постоянно за себе си и се правите на всезнайко. Добрите обноски изключват напълно арогантността, нахалството и клюките, затова ако искате да изглеждате стойностен човек, трябва напълно да забравите за подобен тип поведение, което ще ви навлече много негативи.

Говорене с пълна уста – Независимо дали похапвате в ресторант или в офис – кухнята, избягвайте да премлясквате и да замеряте със слюнка своите колеги, вместо това, първо се нахранете и после се отдайте на разговори. 

Нервни тикове – Знаете ли, че когато почуквате нетърпеливо с крак или ръкомахате хаотично като регулировчик, докато комуникирате със своите колеги, те мигновено започват да се чувстват стресирани от вашето поведение, което говори за силно безпокойство и нервност. Ако се стремите да направите добро впечатление пред тях, заложете на добрите обноски, които включват спокоен тон, стабилна стойка на тялото и съсредоточен поглед върху важните аспекти от разговора.

Следва продължение…