Джейсън Момоа и Ева Лонгория обединени за благотворителна кауза

  • Сподели:
Джейсън Момоа и Ева Лонгория обединени за благотворителна кауза

На благотворителна акция, проведена на Нощния пазар в The Bungalow, намиращ се в хотел Fairmont Miramar, в Санта Моника, Калифорния, холивудските звезди Джейсън Момоа и Ева Лонгория показаха своята солидарност и състрадание - събитието имаше за цел да подпомогне засегнатите от неотдавнашните смъртоносни горски пожари на красивия остров Мауи.

Набирането на средства беше организирано само две седмици след разпалването на катастрофалните пожари, предизвикани от вятъра, като целта беше да се облекчи страданието на жертвите и да се допринесе за възстановяването на втория по големина хавайски остров. Горските пожари на Мауи причиниха катастрофални щети вследствие на силните ветрове.

Засегнатите общности трябваше да бъдат евакуирани в голям мащаб, а последиците бяха опустошителни. По данни на ABC най-малко 115 души са загубили трагично живота си, а над 1100 други са останали в неизвестност и съдбата им е неясна. Град Лахайна, който някога е бил оживен център на живота и културата, понася основната тежест на разрушенията, като около 80 % от града е превърнат в пепелище.

В отговор на това бедствие Джейсън Момоа обедини сили с Ева Лонгория, за да окажат помощ и подкрепа.

Използвайки платформата си, за да привлекат вниманието и ресурсите към тази кауза, двойката организира събирането на средства, за подкрепа от всички краища на обществото, включително други знаменитости, бизнес лидери и загрижени хора.

Бързината, с която Момоа, Лонгория и техните сътрудници организираха събитието, показа спешността на ситуацията и колективната решимост да се облекчи страданието на засегнатите. Успехът на събитието зависеше не само от звездната сила на организаторите, но и от щедростта на участниците, всеки от които допринесе за по-голямата цел за възстановяване на живота и общностите.

Casa Del Sol tequila, собствената марка текила на звездата от "Отчаяни съпруги", и водка Meili, чийто съосновател е главният актьор на "Аквамен" бяха два от спонсорите на вечерта.