Джулия Робъртс отменя първата си сватба, за да последва сърцето си

  • Сподели:
Джулия Робъртс отменя първата си сватба, за да последва сърцето си

Сватбите винаги са емоционални събития, които карат бъдещите съпрузи да се вълнуват и да се колебаят. Спомнете си за Кари Брадшоу, която изпита гадене при вида на годежния си пръстен и получи обрив, след като пробва сватбената си рокля. Но образът, който породи клишето, е този на героинята на Джулия Робъртс в "Булката беглец", която оставяше годеници пред олтара, докато не срещнеше "единствения". Тази роля се оказа съвсем не непозната за актрисата. Самата Джулия отмени сватбата си с актьора Кийфър Съдърланд в последния момент, показвайки колко е важно да слушаш сърцето си, преди да поемеш такъв огромен ангажимент.

"Хубава жена" и нейните фенове

По времето, когато Кийфър Съдърланд и Джулия Робъртс се запознават, тя вече е успешна актриса и има връзка с екранния си партньор от "Стоманени магнолии" Дилън Макдермот. Двамата дори са сгодени, но съдбата им е подготвила нещо друго и през 1990 г., след двегодишна връзка, пътищата им се разделят.

Романът на Съдърланд и Робъртс започва по време на снимките на филма ''Flatliners'' през 1990 г. Страстта между екранните герои прераства във връзка в реалния живот. По това време актьорът все още преминава през процедура по развод с Камелия Кет. Връзката се развива толкова бързо, че скоро се появява новина за годеж на двойката, бързо последвана от планове за сватба само след година от връзката им.

Таблоидите проследяват подготовката за тържеството, наричайки го "сватбата на десетилетието", като непрекъснато говорят за мястото на планираната церемония, което е било украсено така, че да изглежда като "райска градина", за цената на сватбената рокля, храната и броя на гостите. Натискът върху двойката нарастваше с всеки изминал ден.

Нито Робъртс, нито Съдърланд се появяват на церемонията на определената дата. По-късно актрисата сподели за решението си в едно интервю:

"Това е моят живот. Имам възможност да го направя един път. И това е решение, което взех за себе си. Спасих живота си, като не отидох на сватбата си. И в крайна сметка това е всичко, което трябваше да ме направя".

Робъртс признава, че е щяла да бъде първата, която ще съобщи на Съдърланд, че е по-добре да не се женят. Опитала се е да говори с него, реакцията му е била груба, но изведнъж някак се съгласил с нея, че това е правилното решение.

След това актьорите пуснаха съвместно изявление, в което отмениха сватбата, но журналистите побързаха да обвинят за всичко Робъртс, която била заминала за Ирландия с Джейсън Патрик, най-добрия приятел на Съдърланд. Заглавията изобилствали от съобщения, че Робъртс е избягала, което ѝ подействало неприятно.

Въпреки високопарните статии за това, че Съдърланд е изоставен, Джулия получила тонове подкрепа: "Беше нещо като изблик на доброта, хората казваха: "Дръж се"." Действията на Робъртс, както и тези на героинята ѝ в "Булката беглец", показаха на хората по света, че не е толкова страшно да промениш решението си преди сватбата. Това, което е страшно, е да прекараш живота си в неуспешен брак, като на практика го съсипеш не само за себе си, но и за партньора си.

По-късно Съдърланд признава, че постъпката на Джулия е била много смела и че тя е взела правилното решение:

"Възхищавам се на Джулия за това, че видя колко млади и глупави сме били, макар и в последната минута, колкото и болезнено и трудно да беше. Слава Богу, тя го видя."

Джулия не се затваря в себе си и продължава да търси любовта, докато през 2000 г. не среща сродната си душа - оператора Даниел Модър. Това се случва на снимачната площадка на филма "Мексиканецът".

Робъртс прави трогателно признание в интервю, че никой никога не я е карал да се чувства така, както Даниел, като сравнява срещата им със стихия: "Мисля, че първата истинска "сеизмична промяна" беше срещата с Дани. Омъжването за Дани. Животът ми никога няма да бъде същият по най-невероятния, неописуем начин."

Сега Джулия е не само успешна актриса, носителка на "Оскар", но и любяща съпруга и грижовна майка. Заедно с Модър отглеждат три деца: близнаците са на 18 години, а най-малкият им син е на 15.

Според актрисата тя изпитва истинско щастие в онези моменти, когато се прибира в края на деня при семейството си. Джулия много неохотно споделя подробности от личния си живот с репортерите, като от време на време публикува семейни снимки в социалните мрежи.