Ева & Райън: семейството преди всичко

  • Сподели:
Ева & Райън: семейството преди всичко

Ева и Райън рядко се появяват заедно на публични места, но едно е сигурно - те са щастливи повече от десетилетие на семейния, интимен остров, който са си създали, далеч от светлините на прожекторите. Известната двойка би могла да си позволи живот в лукс и разточителство, но предпочита да отгледа дъщерите си Есмералда и Амада в простота и трудолюбие.

Райън и Ева живеят в малък апартамент, споделят си домакинските задължения и не разчитат на детегледачка. Докато актьорът се реализира професионално, тя предпочита ролята на майка, модел, моден дизайнер и предприемач. Мендес признава, че се е отказала от филмовата си кариера, за да се посвети на семейството. Подчертава, че това е животът, който обича – обикновен, домашен, с любимите хора. Дъщерите и партньорът ѝ - са най-важни за нея и няма комплекси от това. Така че, когато някой ѝ напише в коментар в Instagram да се появява по-често на публично място, тя отговаря: ''Предпочитам да съм у дома с моя мъж, отколкото където и да е другаде по света.'' По-късно тя добави, че не възнамерява да показва семейството си в Instagram, защото личното ѝ пространство е свещено за нея.

Макар звездния си статус, Райън и Ева живеят много скромно. Те отглеждат две дъщери, но не в огромно имение в Холивуд Хилс. Вместо това живеят в малък апартамент с две спални. Искат да дадат на децата си нормално детство, затова крият живота си от любопитни очи и прекарват много време извън града, където на свобода могат да се разхождат с децата си, без да привличат прекалено много нежелано внимание.

Най-голямата им дъщеря Есмералда е на 8 г., а Аманда - на 6 г. Актьорите сами отглеждат децата си и не разчитат на услугите на детегледачка. Когато имат нужда от помощ, просто се обръщат към по-възрастните роднини на Ева. Избрали са нетрадиционното решение да обучават децата си вкъщи. Първоначално Ева се опитва да обучава дъщерите си сама, но бързо се отказва от идеята. Сега момичетата имат учител, който ги обучава у дома и по време на пътувания.

Ева и Райън са перфектната двойка. Той обича да готви, а тя - да чисти. Мендес описва себе си като "кухненски маниак". Страстта ѝ към почистването се превръща в бизнес проект. Ева става съсобственик на компания, която произвежда гъби за почистване. Чистенето е терапевтично за нея. Тя казва:

"Животът е толкова хаотичен, но единственото нещо, което мога да контролирам, е моята къща, моята кухня. Миенето на чинии за мен е вид медитация. То наистина ми дава яснота. За мен чиста мивка е равносилно на чист ум."

Като съсобственик на компания, на Ева ѝ се налага да провежда бизнес разговори и предпочита да прави това от вкъщи. И така, установява някои основни правила: затворената врата означава, че мама работи, но децата ѝ все още намират "важни" причини да посещават Мендес в домашния ѝ офис.

Гослинг има актьорска кариера, която го държи зает, но той обяснява, че преди всичко е баща, а едва след това е актьор. През януари 2017 г. Гослинг получи Златен глобус за ролята си в мюзикъла "La La Land" и се обърна към Ева от сцената, която не беше сред публиката. Тя остана вкъщи с дъщерите си и гледаше речта на партньора си на живо по телевизията.

''Бих искал да благодаря по-специално на един човек. Докато аз танцувах, пеех и имах едно от най-прекрасните актьорски изживявания в кариерата си, моята любима се грижеше за дъщеря ни, беше бременна с още една и правеше всичко по силите си, за да помогне на брат си да победи рака.'' С тези думи звездата имаше предвид по-големия брат на Мендес - Хуан Карлос, който почина две седмици преди раждането на втората им дъщеря.

''Ако не беше фактът, че тя пое всички тези отговорности, само за да мога аз да изпълня актьорската си мечта, нямаше да стоя тук пред вас днес. Така че, благодаря ти, любима'', продължи Гослинг.