Как да подобрите ежедневието си като поканите щастието в живота си – част 2

  • Сподели:
Как да подобрите ежедневието си като поканите щастието в живота си – част 2

Има безброй много статии и книги, които са фокусирани върху това как да привлечем щастието в живота си. Все по-модерно става хората да се допитват до психолози, коуч треньори и ментори, които биха могли да им разкрият тайната на щастливия живот и как да се изчистят от вредните мисли, психологическите атаки и страха от неуспеха.

В тази статия обаче сме събрали няколко основни принципа, които ще ви помогнат да поканите щастието в своя ден и да се концентрирате върху тези емоции в живота си, които разкриват пред вас цялата красота и вълшебство във всеки момент, който изживявате. Това са няколко лесни стъпки, които ще ви помогнат да погледнете по различен начин на живота си, както и да забележите колко съвършен и красив е той в действителност.

Основни стъпки към щастието
Замислете се кои са тези три неща, които биха внесли повече щастие и хармония в живота ви. А сега започнете мисловно да си повтаряте, като първо благодарите на Вселената за досегашните дарове, които ви е поднесла, после поне три пъти дневно мисловно поканете тези неща в живота си и съвсем скоро ще започнете да усещате как Вселената отвръща на молбата ви и ви праща всичко онова, за което силно сте мечтали.

Не забравяйте никога, че за всяко нещо в живота ни има определено време, в което може то да дойде, нито по-рано, нито по-късно, затова просто се успокойте, бъдете търпеливи и чрез подсъзнателната сила на ума ви насочете мислите си в тази посока, така Вселената ще ви помогне да сбъднете всичките си желания и да се почувствате уравновесени, хармонични и безкрайно щастливи от живота си!

Повярвайте, че макар и не толкова често, колкото ни се иска, чудесата са около нас и не спират да се случват, а животът би могъл само за миг да се преобърне на 180 градуса, затова вашите мисли винаги трябва да са насочени към благополучието и положителните послания, които ще ви мотивират да достигнете заветната цел, но никога към отмъщение и не трябва да бъдат с цел да нараните някой друг човек.

Мисълта има силата да променя хода на събитията в живота ни, затова внимавайте на къде я насочвате и започнете да се вглеждате в тези дребни дарове, които са наистина безценни и които в този момент имате, защото никой човек по света не знае, какво му е подготвила съдбата в бъдеще! Когато човек не се притеснява да благодари и е достатъчно спокоен да изчака хубавите събития в живота си, те няма да закъснеят.

Изчистете се от натрупаната болка и обида, защото това е единственият възможен начин да освободите място за щастието! Следвайте своята интуиция, тя никога не би ви подвела и е един от вашите предводители към щастието. Доверете се на вътрешните си гласове и се вслушвайте в посланията, които могат да променят из основи живота ви и да го направят много по-добър, вълшебен и стойностен. Интуицията ни помага да избегнем трудните моменти, но и да усетим, кога трябва да се зарадваме искрено на това, което имаме и да бъдем щастливи от самия факт, че все още дишаме и сме живи!

Достатъчно е само човек да отвори широко очи и ще забележи, колко прекрасни неща има в живота си, които са основателна причина да се чувства най-благодарния и щастлив човек на света!

Всеки божи ден благодарете за това, което имате, ценете всеки миг, както и хората в живота си, защото никой в този свят не притежава способността да връща времето назад и да променя хода на събитията. Животът е сега и само от вас зависи колко бързо ще предизвикате щастието към себе си, но за целта на първо място, трябва да отворите освен очите си, но и душата си. Задължително се постарайте да зачеркнете мисли свързани с болести, бедност и нещастия! Когато подобни мисли нахлуят в главата ви просто се постарайте да ги трансформирате в мисли за хармония, успех, благоденствие и радост само така ще можете да предизвикате щастието в живота си!