Няколко начина да се погрижим за своето емоционално и духовно щастие

  • Сподели:
Няколко начина да се погрижим за своето емоционално и духовно щастие

Средата, обстоятелствата, хората и чувствата, които предизвикват в нас са водещите фактори за нашата емоционална стабилност и вътрешно равновесие, затова човек трябва да направи някои основни избори в своя живот, които биха му гарантирали пълно удовлетворение и духовно щастие. Част от тези избори са свързани с начина ни на живот и това къде се чувстваме спокойни и стабилни, друга част обхваща заобикалящата ни среда и хората, които успяват да ни заредят или отнемат част от енергията ни.

Когато човек успее да подреди правилно своите карти в играта наречена живот, ще може да се наслади на всеки миг предлагащ му възможността да изпита най-силните завладяващи емоции, които карат душата му да се извиси над всички трудности и проблеми. Много е просто всеки от нас да намери своето място там, където душата му се чувства свободна, а емоциите му са единствено положителни, стига да успеем да изчистим ненужните перипетии, които ни спират да бъдем себе си и да живеем живота, за който мечтаем. 

Помислете си, колко прекрасно би било човек да бъде свободен и неговото внимание да не бъде постоянно ангажирано от неизпълнени срокове, безкрайни ангажименти, задачи, проекти и т.н. За тази цел, на първо място, трябва да подредим приоритети си така, че да черпим единствено положителна енергия от своите действия и да откриваме хубавите моменти зад трудностите, които съдбата ни изпраща.

Най-честата причина за да се чувстваме нещастни се крие във факта, че вече сме направили погрешни избори, спрямо начина си на живот, хората около нас и обстановката, която вместо да ни зарежда със сили, още повече ни потиска и отнема свободата ни за развитие. Затова трябва да се замислим, кои са тези неща, които искаме да присъстват в живота ни и които ще ни дадат усещането за хармония, след което да направим всичко нужно за да се снабдим с тях. 
За да бъдеш щастлив, трябва да успокоиш ума си и да намериш баланса в своя живот, дори ако трябва да изтриеш досегашните си избори и да започнеш на чисто!

Не е лесно решение човек да започне на чисто и да зачеркне стария си безсмислен, отегчителен и вреден живот, но истината е, че за да усетим истинския аромат на щастието, трябва да не се страхуваме да внасяме промяна в живота си. Казват, че нямаме гумичка, с която да изтрием погрешните избори и да започнем да пишем нови редове от своя живот, но истината е, че за да намерим душевен комфорт и за да можем да се обградим с правилните хора, просто трябва да пристъпим към някаква промяна в живота си - в противен случай щастието ще ни подмине.

За да може човек да се наслади на всяка секунда живот, трябва първо да открие онези неща, които карат душата му да полети!
И това е самата истина – когато имаме очи за щастието, то няма да ни подмине, но преди това трябва да сме направили своя избор, дали ще стоим на едно място и ще се задоволяваме с това, което ни подхвърля съдбата или ще търсим своето място в живота. Промяната е първата стъпка към пречистването от негативните емоции, които до този момент са ни насочвали към неправилни избори и към едно неудовлетворение от всичко, с което се занимаваме. Духовната  и емоционалната подреденост е важна за въдворяване на стабилност в нашия живот, затова първо съберете мислите си, после насочете действията си към продуктивни решения, които ще внесат в живота ви повече мир и вътрешна хармония. 

Всеки човек носи силата да промени онова, което го дърпа назад и му пречи да намери своето емоционално и духовно щастие, затова просто скъсайте веригите на страха и потърсете своята вътрешна хармония, като създавате мигове попити с красота! Човек избира как да живее и решава по кой път да поеме и въпреки че не винаги съдбата е съгласна да удовлетвори нашите желания, никога не трябва да се отказваме да преследваме и създаваме своето щастие, дори за целта, ако е нужно трябва да сглобим милионите дребни парчета напоени със страст, вълшебство, мечти и мили спомени с близките ни хора. 

Колкото по-стресирани, отегчени и емоционално изцедени сме, толкова повече време губим от своя живот, което бихме могли да вложим в позитивни мисли и в създаването на вълшебни спомени!