Какво трябва да запомните, когато хората не ви подкрепят

  • Сподели:
Какво трябва да запомните, когато хората не ви подкрепят

Страстта ви е приоритет
Много хора минават през живота си, без да правят това, което обичат. В крайна сметка те постоянно се обръщат назад и се питат: "Ами ако?".
Независимо дали хората ви подкрепят или не, наистина ли искате един ден да се обърнете назад и да съжалявате? Да не знаете какво можеше да се случи, ако се бяхте опитали да правите това, което наистина искате? Тази ваша любов е едно от най-важните неща в живота ви. Следвайте сърцето си, а не думите на другите, само за да оправдаете очакванията им.

Животът е кратък
Може да е гадно хората около вас да ви обезкуражават, но не забравяйте, че животът е кратък.
Наистина ли искате да прекарвате времето си в това да се чувствате потиснати заради думите на другите, когато те са напълно необосновани, неоснователни и вероятно без всякаква тежест? Наистина ли искате да се отдръпнете от това да следвате мечтата си или да правите това, което искате, заради другите, и да започнете да живеете живот, който вероятно не реализира потенциала ви?
Не забравяйте, че животът е кратък и ще ви е по-лесно да се придържате към собствените си убеждения, когато другите хора не са съгласни с избора ви или ви поставят на по-ниско ниво.

Другите може да не ви разбират напълно
Хората, които не ви подкрепят и ви обезкуражават, може всъщност да не са лоши хора, които умишлено искат да унищожат мечтите ви.
Понякога те просто може да не ви разбират и затова да изказват опасенията си.
Аз лично се опитвам да не приемам присърце, когато хората ме обезкуражават. Възприемам го като нещо, което се нуждае от малко обучение и обяснение. Или понякога просто ги игнорирам.

Понякога другите са несигурни
Когато хората не подкрепят това, което правите, то може да се отнася повече за тях, отколкото за вас.
Може да е обикновено невежество или дори завист, но някои хора са склонни да нападат неща, които са нови и неразбираеми за тях.
Затова отново не приемайте думите им присърце. Ако критиката им не е конструктивна, те може да ви обезкуражават заради собствените си страхове и несигурност.

Всичко е възможно
Никой не може да предвиди бъдещето със сигурност.
Хората, които не ви подкрепят, може да обрисуват мрачна картина на това, което ви предстои. Вие също не знаете какво ви очаква в бъдещето, но искате ли да слушате другите, вместо да вярвате в себе си? Не позволявайте възраженията на другите да се превърнат във ваша истина и да ви ограничават да създадете това, което искате в живота. Всичко е възможно, ако вярвате в себе си и работите упорито.

Можете да го постигнете и без тяхната подкрепа
Естествено е да искате подкрепа и насърчение от хората около вас. Но можете да се справите и без тях. Само си помислете колко много успешни, вдъхновяващи хора са поели по по-малко изминатия път. Вие сте много силно същество, само по себе си. Вярвайте в това, не се отказвайте и ще извървите дълъг път.

В живота не можеш да угодиш на всички
Това е невъзможно. Но много хора го забравят.
Ако се опитате да угодите на всички, страдащият ще сте вие, така че не си правете труда. Съсредоточете се върху това, което искате да правите и защо.
Не можем постоянно да се обграждаме с позитивизъм, но можем да работим върху себе си, така че да останем отдадени.