Лони Пайк: ''Не се страхувам да покажа на света коя съм''

  • Сподели:
Лони Пайк: ''Не се страхувам да покажа на света коя съм''

Лони Пайк е на 58 години и както подсказва нейният Instagram профил, животът не спира на 50. Тя използва платформите си в социалните мрежи, за да прави видеоклипове, в които насърчава жените да приемат индивидуалния си стил, независимо от очакванията на другите. Бяхме толкова вдъхновени от стремежа на Лони да остане вярна на себе си, независимо от възрастта си и от това какво казват хората за нея, че ни се прииска да ѝ посветим статия. Открихме и интервю от Лони, за да разберем повече за това какво се крие зад татуировките ѝ и защо е решила да промени живота си.

Макар да си мислим, че възрастта налага някакви ограничения в ежедневието ни, Лони Пайк е живото доказателство, че това е просто един голям стереотип. Лони е инфлуенсър в социалните мрежи от Калифорния, която стана популярна в TikTok, след като оспори стереотипите, наложени на жените в петдесетте години. Тя има над 115 хил. последователи на страницата си в Instagram, води успешен блог и публикува широко популярни клипове в TikTok за своите над 1 млн. последователи. На въпроса как би описала живота си, Лони отговаря: "Аз съм онзи аутсайдер, когото всички бяха отписали (включително и аз) и който доказа, че хората грешат".

В някакъв момент тя решава да рестартира живота си и се изненадва колко страхотен може да бъде той, добавяйки: "Именно този втори шанс в живота ми дава мотивация да правя това, което искам, и запалва огън в мен да помагам на другите да намерят бутона си за рестартиране. Или казано накратко, описвам живота си като невероятен."

На въпроса как Лони помага на другите да прегърнат красотата и разнообразието си, намекът, който дава, е доста прост. Тя обясни, че всички сме различни и не трябва да приличаме на никого другиго, освен на себе си. Непрекъснато ни се натрапва идеята, че всички трябва да бъдем тази версия на съвършенството, която никой не може да постигне.

"Моето послание е, че трябва да спрем да се опитваме да бъдем някой друг, а просто да приличаме на човека, който ни гледа в огледалото. Замислете се, защо бихте искали да се слеете с тълпата и да изглеждате като всички останали? Бъдете ярки, бъдете смели и бъдете себе си, защото вие сте само един!"

Несъмнено възрастта е свързана с мъдрост и опит, но какво Лони би казала на 20-годишната си версия: "Всеки житейски урок ще има смисъл, когато остарееш, тези уроци ще се превърнат в мъдрост, а тази мъдрост ще те направи силна." 

"Надявам се да вдъхновя хората да бъдат себе си. Бих искала да им покажа, че можеш да си естествен, без да се страхуваш от това какво ще си помислят хората. Свободата да разкриеш вътрешното си аз пред света. Не съдя хората за начина им на живот и бих искала да помогна да се разпространи идеята за приемане на всички".

Лони казва, че зад татуировките ѝ се крият житейски истории. Първата си татуировка прави, когато навършва 30 години. Лошият си брак е увековечила с бодлива тел около глезена си, защото се е чувствала в капан и безпомощна. "Това беше началото на пътуването ми, за да пусна истинската си същност навън и да бъда това, което искам да бъда."

"Мисля, че е важно да се знае, че татуировките ми не ме правят такава, каквато съм, повече от всяка друга част от мен. Сивата ми коса или зелените ми очи... просто са част от цялата картина. Знаете ли какво? Ние сме майки, баби, жени. Ние сме ученици на живота. Ние сме такива, каквито сме, и просто си слагаме времеви печат, за да не забравяме кои сме", казва Лони.