Шарън Стоун сподели, че е загубила девет деца чрез спонтанни аборти - преди да осинови тримата си сина

  • Сподели:
Шарън Стоун сподели, че е загубила девет деца чрез спонтанни аборти - преди да осинови тримата си сина

64-годишната актриса обсъди загубата си под публикация в Instagram профила на People, в която изпълнителката от Dancing With The Stars Пета Мургатройд разказва за загубата на бременност заедно съпруга си Макс Чмерковски.  

Разкривайки собствения си горчив опит, Шарън написа: "Ние, като жени, нямаме форум, където да можем да обсъждаме дълбочината на тази загуба. Загубих девет деца от спонтанни аборти. Това не е малко, нито физически, нито емоционално", продължи звездата, която има трима сина чрез осиновяване - Роан Бронщайн на 22 г., който споделя с бившия си съпруг Фил Бронщайн, Леърд, 16 г., и Куин, 15 г.. 

"И все пак ни е внушено, че това е нещо, което трябва да понесем сами и тайно с някакво чувство за провал. Вместо да получим така необходимите състрадание, съпричастност и изцеление, от които се нуждаем."

По-рано актрисата разказа подробно, че е преминала през "36-часово раждане сама", след като е загубила бебе в петия месец и половината бременност.

"Женското здраве и благополучие, оставени на грижата на мъжката идеология, в най-добрия случай са станали слаби, невежи и жестоко потискащи в усилията", написа Стоун, завършвайки посланието си. 

Актрисата от "Първичен инстинкт" се обедини срещу социалната стигма, която пречи на хората да говорят за мъката си след спонтанен аборт.

В миналото Шарън е откривала трудностите си да забременее поради автоимунно заболяване и ендометриоза.

През 2017 г. Шарън разкри, че има генетично заболяване на кръвта, което е довело до три спонтанни аборта.