Историята на 75-годишната фитнес инфлуенсърка Джоан Макдоналд, която промени живота си

  • Сподели:
Историята на 75-годишната фитнес инфлуенсърка Джоан Макдоналд, която промени живота си

Запознайте се със 75-годишната Джоан Макдоналд, която в миналото е имала редица болести като: високо кръвно налягане, киселинен рефлукс, ужасни отоци по глезените, изключително болезнен артрит и за капак - затруднено изкачване по стълбите. Преди пет години Джоан е била уморена, емоционално изтощена и е имала отчаяна нужна от промяна.

Вероятно за мнозина от вас това звучи познато и без да сте навършили петдесет години.
Дъщерята на Джоан - Мишел я посъветвала да направи някаква промяна в начина си на живот и да избере по какъв път той ще продължи. Дали това ще бъде пътят на една жена, която ще поглъща още повече лекарства или ще се погрижи за себе си по най-добрия начин.
Така с подкрепата и напътствията на Мишел, Джоан започнала своята не лека битка.
Нейното мото било:

"Промените се случват бавно и това е в реда на нещата. Вървя с мои собствени темпове. И този път на промените ще продължи до края на живота ми."


Кога започна вашето фитнес пътешествие?
Бях на 70 години, когато започнах своята трансформация. Дъщеря ми помогна качеството ми на живот да се подобри. Бях болна и уморена. Един човек, който просто съществува, но не живее истински и пълноценно. Сега, пет години по-късно, мога честно да кажа, че съм различна жена, отколкото бях, когато започнах. Открих, че този нов начин на живот ми позволи да се срещна и да насърча много други хора да тръгнат по моя път.

Защо решихте да направите тази промяна?
Лекарят искаше да увеличи дозата ми с лекарства. Бях наистина разстроена, но решена, че ще се погрижа за себе си. Знаех, че ако отслабна, това ще помогне и да се откажа от лекарствата си.  

Какви бяха страховете, които трябваше да преодолеете, за да започнете?
Трябваше да науча новата терминология по отношение на храненето и фитнес упражненията. Това за мен беше един изцяло нов речник, който да обработя. Всичко това е като ученето на чужд език. На моменти нещата изглеждаха разочароващи, но не можех да се откажа и да предам доверието, което дъщеря ми ми гласува.

Приемахте ли някакви добавки?
Взимах суроватъчен протеин на прах, омега-3 капсули и мултивитамини.

Какви бяха първоначалните ви цели?
Първоначалните ми цели бяха да загубя около 10 или 20 кг и след това да елиминирам лекарствата си. Нямах представа, че моето пътуване ще ме отведе доста по-далеч от това.

Как изглеждаше тренировката ви в самото начало?
Започнах с малко ежедневно кардио и тренирах с тежести около 4 пъти в седмицата.

Можете ли да опишете своята ежедневна рутина на седмична база?
Събуждам се сутрин и медитирам. Спя по 8 часа на ден. Храня се преди тренировка и след това карам колело до фитнес залата, отново за да тренирам. Обичам да тренирам сутрин, за да разполагам с остатъка от деня както намеря за добре.

С какво се храните по отношение на калориите?
Ям около 150 грама протеин, 165 грама въглехидрати и 50 грама мазнини. Приемам пет балансирани хранения на ден. Храня се преди и след тренировка, като имам и три междинни хранения.