Памела Андерсън: ''Вкусът не се купува с пари''

  • Сподели:
Памела Андерсън: ''Вкусът не се купува с пари''

Иконата от 90-те обяснява как е изоставила блясъка по тялото и е намерила свободата и необходимия на всеки ни баланс.

Тенденциите за красота от 90-те години на миналия век славно изчезнаха. Напоследък Памела се е насочила по-скоро към градинарство и духовно развитие, разказва тя пред Elle. В наши дни Андерсън е по-заинтересована да се грижи за огромната си градина в канадския си дом, отколкото да се разхожда по червения килим.

Част от промяната във външния си вид Андерсън дължи на лична загуба: След като гримьорката ѝ Алексис Вогел почина от рак през 2019 г., тя сподели пред списанието: "Без Алексис просто почувствах, че за мен е по-добре да не нося грим."

''Новата ми визия е освобождаваща и забавна, а също и малко бунтарска. Когато другите жени носят много грим, на мен ми харесва да вървя срещу течението и да правя обратното на това, което всички правят. А и съм на мнение, че всички започваме да изглеждаме леко нелепо, когато остаряваме. И аз сякаш се смея на себе си, когато се погледна в огледалото. Казвам си: "Уау, това наистина е... какво се случва с мен?" Това е пътуване, но до голяма степен щастливо пътуване. Чувствам се добре. Намирам се на добро място."

Това, което може би е най-нереално, е да види как се превръща във вдъхновение за дизайнерите.

"Преди ходех на фотосесии и те ми показваха табла с настроения", питайки ме дали искам да приличам на Мерилин Монро или на Бриджит Бардо, спомня си тя. ''Сега ми показват десет мои снимки и питат: "На коя от тях искаш да приличаш сега?".

Андерсън сподели и добри новини за почитателите на излезлите ѝ мемоари "Любов, Памела": тя усилено работи върху своя нов роман, за който обещава, че ще бъде "много романтичен, секси, травматичен и забавен". 

Новата звезда от кампанията на Aritzia изживява истински моден момент.

"Готова съм за всичко. Какво искате да знаете?"

Така започва разговора с Памела Андерсън, която се намира в дома си на остров Ванкувър, край бреговете на Канада. Часовете на разсъмване прекарва в работа по информационен бюлетин, което, както се шегува, прави главно за да не пише на децата си "дълги, разхвърляни имейли". 

"Ако не пиша, знам, че не съм на добро място", казва тя. "Ако пиша, съм в кожата си. Там, където трябва да бъда." Липсват ѝ дните на писане на писма, а ритуалът я връща в епохата преди социалните медии и изпращането на съобщения. "Предполагам, че всеки малко или много романтизира миналото", казва тя. 

Миналото на Андерсън напоследък е навсякъде в настоящето на модата: Нейните емблематични визии (онази бебешка тениска "Girl"! Протомотамито от Barb Wire!) намериха втори живот в Instagram и TikTok, а трикът ѝ за създаване на прическа с помощта на G-образен стринг стана особено популярен. Изненадващо дори за самата нея, тя се превърна в пълноправен моден инсайдер, откривайки ревюто на Hugo Boss, седейки на първия ред на това на Jacquemus, а сега се снима в кампанията на Aritzia за есента на 2023 г. за колекцията Babaton. Снимките са направени близо до дома ѝ в Лейдисмит, откъдето се вижда нейната енергия на силна жена.

Работата с лейбъл от родната ѝ провинция е естествена за нея. "Ние сме две канадски марки, които се сблъскват", шегува се тя. Все пак модният вихър е нов за нея. "Когато бях по-млада, никога не съм си мислила, че ще участвам в някакви кампании, особено наистина разпознаваеми. Винаги съм се чувствала като аутсайдер, малко бунтарка. Така че по-скоро се надсмивам на себе си и си казвам: "Уау, напоследък се чувствам наистина в зоната си на комфорт и приета от моите връстници".

Когато за пръв път вижда костюмите в колекцията, Пам се притеснява, че те са малко извън стиловия ѝ диапазон, но след това си помислила: "Знам къде искам да нося костюм: когато кося тревата и когато съм в градината. Помислих си, че това е чудесно съчетание, защото именно градината е моят офис.''

Андерсън харесва, че Aritzia е достъпна марка.

"Произхождам от хора, които понякога трудно свързваха двата края. Често казвам, че вкусът не се купува с пари. Когато видиш някого от главата до петите в дрехите от модния подиум, просто си казваш: "Е, това е лесно". Но Вивиен Уестууд беше първата, която ми отвори очите: "Купувай си по едно нещо годишно. Не се затрупвай с много неща."

Откакто по-рано тази година излезе мемоарната ѝ книга, "много хора ме спират на улицата и ми казват: "Нямах представа коя точно си ти и съжалявам за всички начини, по които мислех за теб преди, защото сега те харесвам". 

В свят, пълен с толкова властващи фалшиви герои, ние също харесваме Памела Андерсън - преди, сега и за в бъдеще.