Пенелопе & Хавиер: съвети за отглеждането на деца, които може би ще отворят очите на някои родители

  • Сподели:
Пенелопе & Хавиер: съвети за отглеждането на деца, които може би ще отворят очите на някои родители

Макар родителството да изпълва живота на много хора с радост и любов, то е и задача, свързана с редица отговорности. Тъй като децата не идват с наръчник с инструкции при раждането си, родителите трябва да работят усилено, за да гарантират, че тяхното възпитание е здравословно, подходящо и правилно. Разбира се, всяка стратегия зависи от това какво всяко семейство смята за най-добро за децата си.

В High View Art искаме да ви покажем кои мерки са предприети от семейство Бардем-Круз за отглеждане и защита на децата им и те може би ще ви вдъхновят.

Любовният живот на Пенелопе Крус и Хавиер Бардем е като холивудска романтична история, но с испански актьори и в реалния живот. Двамата се запознават и започват да работят заедно на снимачната площадка на филма "Хамон, хамон", но едва през 2008 г. се събират отново. И двамата израстват професионално, позиционират се във филмовата индустрия и се превръщат в най-разпознаваемите испански актьори по света.

Благодарение на прочутия режисьор Уди Алън те се срещат отново на снимачната площадка на филма "Вики Кристина Барселона" през 2008 г., за да се снимат заедно във филма. Съдбата им се усмихва и те не пренебрегват чувствата си, на които дават воля, потвърждавайки любовта си един към друг.

През 2010 г. отпразнуват сватбата си насаме на Бахамите. По-късно се ражда първият им син, Лео, а след това и дъщеря им, Луна. И въпреки че двамата водят личния си живот далеч от светлините на прожекторите, през годините двойката затвърждава любовта си. С 13-годишна любовна история и взаимно опознаване, Крус и Бардем са пример за това какво означава да се влюбиш истински.

И като всеки отговорен родител, целта на испанската двойка е да защити децата си на всяка цена. В интервю за CBS Sunday Morning Пенелопе признава, че е много строга майка, когато става въпрос за социалните мрежи и според нея светът сякаш си прави някакъв експеримент с подрастващите.

"Имам странно отношение към социалните мрежи, не ги използвам често и обикновено съм много предпазлива. Намирам ги за бесмислени, но за жалост особено много засягат младите поколения. Съчувствам на тези, които сега са тийнейджъри."

Круз също така подчерта липсата на защита за едно дете да участва в каквато и да е форма на социални мрежи и загрижеността си за все още развиващите се мозъци на децата. "Това се отразява на начина, по който те виждат себе си, отразява се на самочувствието им и на формирането на техните представи за живота.''

Въпреки че Крус има 6,5 милиона последователи в Instagram, съдържанието ѝ е посветено изключително на професионалната сфера, а позицията с децата ѝ вече е решена. Тя се опитва да ги възпитава в рационално използване на технологиите, като им забранява да имат акаунти в социалните мрежи, докато не навършат 16 години, или мобилен телефон, докато не станат "по-големи". Крус допълва: "Вярвам, че по този начин се защитава психичното здраве на младите, но изглежда съм част от малцинството".

Актрисата също така обясни, че от време на време позволява на децата си да гледат анимационни или други филми: "Как бих могла да им забраня да гледат филми? Филмите са ми давали невероятни моменти на щастие още от времето, когато бях малко момиче".

Въпреки това и за Крус, и за Бардем абсолютният приоритет са децата им и никой от тях не се е повлиял от мнението на трети лица, оставайки твърд във възпитанието на децата си. От своя страна Бардем коментира, че докато не е станал баща, не е знаел какво означава безусловна любов.

"Да не съм близо до децата си повече от две седмици разбива сърцето ми. Тялото ми започва да усеща физическа болка."

Идеята на Бардем винаги е била да бъде присъстващ баща - нещо, на което не е могъл да се наслади като дете, затова се опитва да бъде всичко, което би искал да бъде неговият баща.