Пинк за силата, новия си албум и загубата на баща си

  • Сподели:
Пинк за силата, новия си албум и загубата на баща си

Има въпроси, които Пинк често си задава: Трябва ли да бъде разкрепостена и предизвикателна, както нейните връстници попзвезди от началото на века? Силна, като сестрите Уилямс, които я вдъхновяват? Непочтителна като Били Айлиш, която вдъхновява 11-годишната ѝ дъщеря? Трябва ли да произвежда собствено вино? Да направи 75 лицеви опори наведнъж? Да се хвърли с колани над стадион със 70 000 души?

Отговорът, който няма нужда да ви казвам, е, че Пинк трябва да бъде такава, каквато иска да бъде.

Двадесет и три години след началото на кариерата си, в която има девет албума, 15 хита в топ 10 на Billboard Hot 100 и три награди "Грами", P!nk (родена като Алесия Мур) в същността си е мил човек, който често действа от чувство за вина.

Това е в противоречие с "лудата, ръмжаща, човекоядна личност", за която някои мъже я смятат - особено по време на по-малко снизходителната епоха, в която става известна. "Бях идеалният човек, който да понесе всички тези атаки", казва тя за културата на "изгради ги и ги събори" в началото на 2000-те години.

"Падам си малко темерут, дебелокожа съм. Правя това, което искам. Мога да се справям с критиката, но тя не ми пречи. Предполагам, че тя наранява чувствата ми - или преди беше така. Но това не променя действията ми."

Нейният девети студиен албум ''Trustfall'' се докосва както до дълбоката болка от усещането, че светът се разпада, така и до нагласата "f-ck it-might as well have fun", която е полезна, когато светът е пред разруха..

"Двете противоположни сили някак си се срещат и се балансират взаимно", казва P!nk за електрическите и синтетичните парчета, които живеят редом с баладите. "When I Get There", например - любовно писмо до някой, който е починал, написано от Дейвид Ходжис и Ейми Уодж.

"Загубих баща си през август 2021 г. Той имаше рак в продължение на осем години. Когато ми изпратиха тази песен, бях много изтръпнала. Не скърбя по нормалния начин, като този, по който виждам, че скърбят другите хора. Изглежда, че те имат такъв незабавен достъп до скръбта си. Аз просто се вцепених. Отне ми много време да преработя тази болка, а песента беше част от процеса. Чух я и си помислих: "Това е моята песен."

Последните няколко години са белязани от загуба - баща ѝ, а заедно с него и от сложни отношения ("Работата ми сега е да си спомням всички хубави неща, защото знам, че понякога съм склонна да помня лошите неща. Искам да се опитам да запазя доброто - имаше много и от него"), размирна политика, приятели, които са загубили родителите си заради COVID.

 

В Южна Калифорния, във фермата си, Пинк тренира всеки ден - усърдие, което дължи на израстването си в семейство на военни и на състезанията по гимнастика.

"Харесва ми да съм силна. Отъждествявам се с интуицията и силата си. Имам широки, големи крака. Ниска съм, близо до земята, бърза и подвижна."

P!nk тренира с Джанет Дженкинс още от раждането на дъщеря си Уилоу и през седмицата попзвездата редува кардио HIIT, силови тренировки с тежест на тялото и дъмбели, йога, пилатес, кардио кикбокс, кардио скулптуриране със средни и леки тежести и специфични упражнения.
Тези тренировки - които тя обикновено прави чрез онлайн портала на Дженкинс - често са съобразени с предстоящо изпълнение. Например за Американските музикални награди през 2017 г., на които тя танцува и пее хоризонтално отстрани на сграда, Дженкинс се фокусира върху странични и стенни дъски. Треньорът набляга на силовите тренировки, които гарантират, че ставите на P!nk са здрави, за да не се контузи.

"Не виждам граници... Когато стане трудно, тогава се задълбочаваш и удвояваш силите си."

Миналата година изпълнителката направи подарък на тялото си. Беше излязла от операция за смяна на тазобедрена става и двоен диск в гърба. По време на пандемията е качила много излишни килограми и ставите ѝ са реагирали зле на увеличаването на теглото.

"Вероятно бях малко депресирана, че не можех да отслабна, за да спася живота си. Тренирах по три часа на ден, хранех се чисто, а метаболизмът ми беше занемарен - не можех да задвижа нищо. И си казвах: "Изтощена съм, тъжна съм, не съм се отделяла от семейството си от три години - дори за една нощ. И просто ми трябва минута."

Записва се на двуседмична програма в SHA Wellness Clinic в Аликанте, Испания, където спазва диетата Куши - противовъзпалителен план, богат на зеленчуци, боб и пълнозърнести храни. Преди всяко хранене тя пиела ябълков оцет, смесен с вода, и се въздържала да пие по време на хранене. Според режима мисълта е, че организмът усвоява по-ефективно хранителните вещества и се чувства сит, ако течностите не пречат. Така отслабва по време на програмата и започва да се чувства като себе си. Този процес продължава и у дома, където се придържа към много от принципите на Куши, включително на закуска яде супа мисо. Яйца със спанак също са на почит в диетата ѝ. Промяната, която почувствала след престоя си в SHA, се дължала не само на храненето.

"Взех си и почивка. Преди не си почивах. За първи път от 11 години насам спах сама в едно легло. Имах време да медитирам, да плача и да си водя дневник."