Профилът на човек, който не може да каже никога думата ''Благодаря''

  • Сподели:
Профилът на човек, който не може да каже никога думата ''Благодаря''

Всъщност все по-често ни се случва да се сблъскваме именно с този човек, който силно вярва, че всичко му се полага по право, че самият той е богопомазан и на него всичко в живота му е позволено. Може би точно в този момент, в ума ви излизат не един, а няколко образа на хора, които досущ наподобяват горното описание и същевременно с това провокират много въпроси във вас, като например: защо тези хора са такива; на какво се дължи тяхната без жалост, злоба и егоцентризъм; защо никога не скланят глава и още по-страшното - защо са оперирани от чувства.

Въпросите са безкрайно много, но тук идва моментът да ви помогнем да разберете, защо в действителност тези хора изграждат подобен образ и как повечето от тях в действителност са облечени в безразличие и злоба, просто за да не бъдат наранени. Все по-често срещаме хора, които не разполагат с тази така свещена дума в речника си ''благодаря'' и смятат, че трябва да достигнат до целите си, придвижвайки се директно по главите на другите и тук може би в съзнанието ви изскочиха още няколко образа на хора, близки до вас, в които разпознавате същите черти, но все още не разбирате от къде се поражда тяхната завист, липса на емоции и егоизъм.

Обикновено човекът, напълно опериран от чувства и неспособен да изпита уважение и благодарност към другите, е програмиран да бъде такъв още в най-ранните си години, когато е успял да попие поведението на родителите си, които също не са изпитвали някаква потребност от това да бъдат благодарни за своя живот и дребните неща в него. Вместо това в ежедневието им е присъствало постоянното оплакване, което е предизвиквало поредица от нещастия.

Програмираният ум, в който не присъства спомен от детството, където думите – ''благодаря'', ''съжалявам'' или пък ''обичам те'', са липсвали, няма как да е създал различно от това поведение, което години наред е попивал като гъба, докато един ден не се е превърнал в същия неблагодарен и не обичащ никому образ, който е неспособен да изпита симпатии и силни чувства към другите. Във втория случай болката, егоизмъм, злобата и омразата биват отключени след време, тогава когато един човек се е сблъскал с безброй много изпитания и най-вече лоши хора, които са му показали, че неговото доверие е причината да страда толкова много в живота си. След което този човек директно е облякъл дрехите на хладнокръвието, в които не присъстват нито чувства, нито емоции, нито страх, а в повечето случаи, дори и никакъв смисъл от живота. 

В третия случаи хората са оперирани от чувства, когато не са успели да се порадват на щастливите мигове в живота си, а вместо това са се вкопчвали във всяка неприятност, проблем и болка. Така са създали един безчувствен екземпляр, който не се нуждае, нито от подкрепата, нито от обичта, нито пък от уважението на другите, защото на самия него му е в пъти по-добре да бъде сам, вместо да се социализира, тъй като ри втория вариант съществува огромна вероятност отново да бъде наранен.

Не оправдаваме по никакъв начин егоистичните, злобни и безчувствени хора по света, които не вярват в доброто и не осъзнават истинския смисъл на човешкия живот, просто се опитваме да ви подскажем, че всеки зъл човек в живота ни носи големи товари от своето минало и дори в най-студеното хладнокръвно изражение отвътре тупти сърце!