Вселената ни предоставя охолен живот, когато сме готови да заплатим цената за него

  • Сподели:
Вселената ни предоставя охолен живот, когато сме готови да заплатим цената за него

В живота на всеки човек има трудни моменти, през които да премине и в крайна сметка да натрупа нужните познания, но докато повечето хора възприемат трудностите като наказание от Вселената, една малка част са успели да вникнат на значително по-високо духовно ниво.

Състоянието на осмисляне и съзерцание ни помага да вникнем в дадено събитие и чрез силата на своето подсъзнание да вземем най-ползотворните възможни решения, касаещи бъдещето ни! За да бъде щастлив човек, на първо място трябва да притежава добро здраве, на второ място трябва да отвори сърцето си за щастието и на трето, да приеме цялата благодат на Вселената. 

Несъмнено нашата нагласа е пряко свързана със съдбата ни, тъй като мисълта ни има силата да привлече определени действия в живота ни! Така например ние си пожелаваме огромно богатство, молим се ежедневно да получим охолен живот, необременен от финансови грижи и не след дълго Вселената чува молбите ни и ни изпраща точно това, за което сме мечтали, но за да има равновесие ни взема нещо друго.

И в един даден момент осъзнаваме, че притежаваме това така желано богатство, но здраве или пък любов, липсват в живота ни. Затова е много важно човек да може да отправя своите мисловни енергийни послания правилно и винаги на първо място да поставя най-ценния дар за живите същества, а именно здравето.

На второ място, можем да си пожелаем мир, защото когато балансът липсва в живота ни и цялото богатство на света не би могло да ни помогне да излезем от емоционалната дупка, в която сме попаднали. Пожеланията за материални придобивки не могат да ни донесат хармония, нито пък пълно щастие, защото Вселената задължително ще ни накара да си платим цената за своите мечти! Но когато те са правилно подредени, ще предизвикаме, чрез спираловидни събития и всички останали неща, за които силно копнеем. 

Вселената е изключително щедра, но и мъдра, защото докато ни дава с едната ръка богатство, с другата очаква да си платим цената за него!
В огромен процент от случаите, в които човек силно е пожелал да живее в охолство и без никакви финансови затруднения Вселената му е предоставила този живот, но същевременно се е постарала да му покаже, колко по-скъпи и важни неща като здраве и любов той е изгубил, когато е прегърнал мечтата си.

Може би си мислите, че при добре устроения забогатял човек всичко се движи в някаква успешна спирала, в която той като магнит привлича единствено щастие и късмет в живота си, но това не е съвсем вярно и ако се допитате до повече успели хора, ще разберете, че в действителност богатството не може да промени факта, че не успяваме да открием щастие в любовта или пък, че страдаме от някаква неизлечима болест.

Богатството е земно притежание, което не можем да отнесем в отвъдното, нито пък да си купим душевно спокойствие! Огромен процент от известните личности натрупали състояние споделят колко коварен е стресът, на който са подложени и как контролира съзнанието им, като ги прави постоянно напрегнати и очакващи някакво неприятно събитие в живота си.

Богатството не може да влияе над вътрешния ни баланс, а когато човек е съсредоточен върху това да натрупа милиони или да ги запази, той неминуемо става жертва на психическото напрежение и духовните дилеми, които не му дават покой. Всички материални блага в действителност са едно важно средство за преживяване и оцеляване, но ако в живота ни липсва здраве или пък човек, с когото можем да споделим мечтите си, ние оставаме затворени в душевната килия на страха и започваме да се питаме, къде точно сме сбъркали. Защото в сърцето ни има едно липсващо парче, което не би могло да бъде заменено от цялото злато на света!

Виж още