Рестартът е най-сигурният начин да подобрите своите дългогодишни отношения – част 1

  • Сподели:
Рестартът е най-сигурният начин да подобрите своите дългогодишни отношения – част 1

Във всяка връзка има върхове и спадове, във всяка връзка проникват някакви недоразумения, съмнения и раздори, но каквото и да си говорим любовните взаимоотношения са като едно старо дърво носещо мъдрост, но имащо нужда от грижа, закрила и внимание. Обикновено най-критичните етапи настъпват след четвъртата година от съвместното съжителство, тогава започват и тези ненужни търкания, които на по-късен етап могат да придобият по-мащабни размери и да достигнат до омраза, изневяра и раздяла.

Ако наистина държим на човека до себе си трябва да се опитаме да запазим целостта на връзката, като един от начините е просто да рестартирате своите отношения и да започнете на чисто. Този метод изключва всички вредни недоразумения, които до този момент са пречили да се радвате на своите отношенията, както и неспособността ви да общувате правилно. Тук огромният плюс, който имате е, че вече познавате напълно добре човека срещу вас, знаете какво обича и какво силно мрази вашата половинка и така по-лесно ще успеете да откриете онази златна среда, в която и двамата да изпитате комфорт от своето партньорство.

Когато рестартирате връзката си ще усетите как положителната енергия отново навлиза в нея, като напълно променя хоризонтите ви на развитие и създава една значително по-благоприятна среда на общуване. За да се случи всичко това, първо трябва да поговорите със своя партньор и заедно да изчистите разногласията, като в този случай е най-добре да си представите как затваряте в една торба всички конфликти и сблъсъци на мнения и я изхвърляте надалеч. 
Втората стъпка е да създадете нова среда, напълно противоположна на тази, която до момента сте споделяли и в която не присъстват никакви скандали, а само желание да се докоснете до проблемите на любимия човек и заедно да намерите решение, как да излезте от трудните ситуации.

Понякога в самия разгар на скандала партньорите изричат думи, които дори и не мислят, а просто са плод на техните бушуващи емоции, което от своя страна бързо разрушава онази стабилна връзка помежду им и ги кара да се чувстват недостатъчно разбрани и дори самотни. За да можем да се отървем от тези омагьосани кръгове, които отнемат цялата ни енергия и ни карат да се чувстваме нещастни в своите отношения, просто трябва да изпробваме метода за рестартиране, който ще ни помогне да погледнем на своя партньор от един много по-различен ъгъл, в който ще открием част от причините, които го подтикват да бъде толкова взискателен например или пък напълно неутрален. 
Рестартът винаги трябва да бъде по взаимно съгласие и двамата партньори трябва да поискат тази промяна, за да може да обновят своите дългогодишни отношения и да заздравят междувременно силната връзка помежду си. 

Очаквайте продължение…

Виж още