Видове връзки – разберете в какъв тип отношения сте с вашия партньор

  • Сподели:
Видове връзки – разберете в какъв тип отношения сте с вашия партньор

Има три основни типа любовни връзки, които една от друга се отличават по отдадеността, емоционалните изблици, взаимното напасване, сексуално и духовно привличане и още няколко основни фактора. Като цяло всяка връзка преминава през няколко етапа, в които партньорите се опознават и напасват, а връзката им постоянно се трансформира.

Един ясен нагледен пример е свързан със застоя или така наречената ''любовна рутина'', в която навлизат повече от половината любовни партньорства, независимо от това, дали са със сключен брак или  пък живеят на семейни начела. Част от връзките включват взаимно уважение, романтични чувства и една мощна неразрушима стабилност. В други типове отношения се наблюдават малко по-емоционалните нишки свързани с по-различен подход, който включва по-разпалено общуване, разнищване на проблемите и силно активна връзка. В третия тип от връзките се наблюдава едно изстиване на отношенията, придружено от хладно безразличие, липса на физически и духовен контакт, както и усещането за постоянни липси при партньорите.

Първи тип връзка - Силно емоционална, духовна и физическа
При първия тип връзки се наблюдава силно емоционално, духовно и физическо привличане между партньорите, което ги свързва по един наистина магичен и необикновен начин. В тези връзки присъства постоянно общуване, обмяната на информация и силна привързаност, която кара партньорите да усещат, че се познават и от предишни животи. Двойките, които споделят подобни отношения имат желанието за приключения. Те не се страхуват да експериментират, нито пък се плашат от проблемите, защото знаят, че дори и с помощта на дребен спор, могат заедно да достигнат до правилното решение. Въпреки че в повечето моменти се усеща спокойствие и разбирателство, при тези двойки присъстват и моменти на емоционални сблъсъци, в които двойката се старае да изглади неразбирателства и да продължи напред в пъти по-силна, здрава и духовно сплотена. 

Втори тип връзка – Уравновесена, хармонична и плавна
При тези връзки всичко протича плавно и без натиск, без излишно напрежение и прилив на ненужни емоционални сблъсъци. Тук партньорите са като ''два скачени съда'', които усещат другия човек във връзката, като лисваща частица от самите тях – сродна душа, без която не могат да съществуват нормално. Тази връзка е концентрира върху това партньорите взаимно да се обогатяват духовно и заедно да намират изхода от трудните ситуации. Хармонията в тези отношения се крепи на разбирателство, изслушване и обмяна на идеи, а времето, което споделят двойките, е време, в което истински се наслаждават на всеки вълшебен миг с половинката. В тези силно енергийни чувствени основи са се разположили – доверието, взаимността, свързаността, компромисите и работата в екип. Именно това са причините при втория тип връзки да се наблюдават значително по-малко раздели.

Трети тип връзка – Безимпулсна, неактивна и хладна
При тези двойки безразличието не само, че настъпва след третата година от съвместното партньорство, но и за огромна жалост тази безимпулсна връзка може да продължи дълго, като същевременно носи огорчение и усещане за липси при партньорите. Не винаги е толкова важно колко импулсивна и силна бива връзката от самото начало, по-важно е тя се задържи стабилна и здрава във времето. В третия тип връзки емоциите, доверието, привличането и синхронът изчезват бързо и на тяхно място застъпват постоянните кавги, напрежението, упреците и неприятното усещане за някакви липси, както и хладно безразличие, относно проблемите в тази връзка. В този тип връзки почти половината от партньорите решават да останат заедно, но истината е, че при тях липсва сексуално и духовно привличане, то по-скоро е заменено от общо съжителство, като между стари приятели или непознати съквартиранти. Една част от партньорите не могат да издържат дълго и още след четвъртата година решават да поемат по различни пътища, за да потърсят своето щастие. 
 

Виж още