Как да се насладим на редовни сексуални отношения с любимия човек

  • Сподели:
Как да се насладим на редовни сексуални отношения с любимия човек

Повечето двойки губят желание за секс, още след третата година от съвместното си съжителство и това се дължи обикновено на дадени фактори, понякога зависещи от обстоятелствата, друг път от физическото и психологическото ни състояние. За да запазим близостта с половинката е нужно да намерим някакъв вариант, чрез който да изпитваме взаимна наслада от интимността, секса и дори само от допира с партньора ни, но за тази цел трябва да положим известни усилия в тази посока. Липсата на концентрация, умората и стресът се подреждат сред основните фактори, които претъпяват желанието ни за интимност с партньора. 

Когато партньорите несъзнателно започват да претъпяват сексуалното привличане помежду си, проблемът помежду им започва да се задълбочава. 
Когато усещаме емоционална близост с любимия, толкова по-лесно е и да се насладим на сексуалните пориви и желанието телата ни да се слеят. Но когато тази емоционална близост и нормално общуване липсват, връзката по някакъв начин е прекъсната и така, дори  двамата партньори да изпитват силно привличане, не могат да го изразят и да се отдадат на желанията си. 
Половото влечение се засилва и сексуалното желание започва да става приятно, ако жената успее да се отпусне, както емоционално, така и физически, като за тази цел в това начинание трябва да се включи и нейният партньор!

Когато партньорите започват да губят желанието си за интимност обикновено причината се крие в тяхната емоционална и психологическа нагласа. Има дни, в които единия от двамата партньори се чувства физически изцеден или пък психически обременен, след което ролите се променят, а дните преминават в едно постоянно отблъскване между тях. И така сексуалните контакти помежду им започват да стават на все по-големи интервали. 

Безброй много са причините, от които зависи отказа на интимност при двойките. Най честите причини ги разгледахме по-горе, но освен тях в някои редки случаи при партньорите се наблюдава една отчужденост, която възпира желанието им за секс. Често пъти тази отчужденост е вследствие на многобройни конфликти, сблъсък на мнения или задушаваща рутина, която напълно изгаря всякакво желание за близост с човека до нас. 
Можем да разгледаме безброй много фактори, които се отразяват върху желанието ни за секс, но най-честите причини са свързани с погрешното общуване или пък липсата на такова. Колкото повече охладняват партньорите помежду, толкова по-рядко им се иска да бъдат интимни със своя партньор.

Ще ви разкрием няколко начина, чрез които можете да възродите сексуалния си живот и да се радвате на едни редовни и приятни интимни отношения с любимия.

Доброто общуване
Доброто общуване е ключът към всяка здрава връзка, като в него задължително трябва да присъства, както нормалния и спокоен диалог, така и искрените комплименти към другия. Не съществува човек в света, който да не изпитва нужда да чуе нещо положително и да не му стане приятно, когато хвалят и наблягат на добрите му качества. Ето и един от начините, чрез които бихте могли да подобрите комуникацията помежду си и сексуалния си живот. Едни от свръх възбуждащите комплименти са свързани с описанието на съвършените интимни части на любимия, това могат да бъдат гърдите, женските извивки, дупето, а при мъжете членът и силната физика. Колкото по-често ласкаем половинката си, толкова по-дълго ще се наслаждаваме на сексуална взаимност и желанието ни за интимност няма да изчезне, защото ще се чувстваме добре в компанията на партньора си. Никога не трябва да разрушаваме моста на добрите отношения, ако искаме да не потънат, както добрата комуникация и обноски, така и сексуалното ни влечение. 

Зрителен контакт
Използвайте зрението за да се настроите за секс, като можете да помогнете и на половинката си да се настрои на тази вълна, като я накарате да насочи погледа си към голото ви тяло, докато танцувате или пък към включения еротичен филм, който ще я настрои за интимност. Всичко трябва да става плавно и без натиск, ако искате да подобрите сексуалните си отношения с партньора, трябва да поработите върху няколко основни неща, като нежен допир, зрителен контакт, погалване, страстна целувка и дори можете да включите някоя своя фантазия за повече пикантност.

Ароматни благоухания
За да се настроите за секс можете да включите на помощ и еротични парфюми, ароматизиращи масла и свещи, които да стимулират допълнително сексуалната ви възбуда. Потвърдено от изследователи е, че за всеки човек по света има точно определена миризма, която стимулира сексуалните му пориви. По принцип тази миризма почти винаги е смес от естествен и синтетичен аромат определени от нашите гени. Знаете ли, че при мъжете обонянието е в пъти по-изразено от колкото при жените и това е причината те да долавят, дори и най-леките миризми.