Шест полезни съвета, които да приложим на практика, ако искаме да бъдем здрави

  • Сподели:
Шест полезни съвета, които да приложим на практика, ако искаме да бъдем здрави

Това са няколко съвета, които спокойно бихте могли да включите в своето ежедневие, както и нещата, които трябва да избягвате ако искате да съхраните своето здраве, тонус и енергия за по-дълъг период време. В тези съвети сме описали и няколко техники, чрез които можем да смъкнем напрежението, да се радваме на добро здраве, стройна фигура, да подсилим концентрацията и запаметяването. Колкото по-здрави и психически уравновесени се чувстваме, толкова по-добър живот живеем, затова е важно да знаем че: 

1. Алкохолът е много калоричен и може да доведе до различни заболявания както и до рязко покачване на килограмите!

2. Орехите са най-добрият начин, чрез който можем да подобрим функциите на мозъка, колкото повече орехи консумираме, толкова по-добре запаметяваме трудна информация и успяваме да се фокусираме върху дребните детайли.

3. Спортът е метод, чрез който освен килограми, можем да свалим и натрупания стрес! Здрав дух в здраво тяло!

4. Нивата на кръвната ни захар се покачват от няколко елемента и те са пряко свързани с ежедневното напрежение, алкохола, неподходящите харни, като консумация на бял хляб и храни богати на мазнини. Нивото на кръвната захар може да се повиши и от други заболявания, като различни видове инфекции както и при пълна дехидратация на тялото. Затова е важно хората страдащи от инсулинова зависимост по-често да консумират пречистена минерална вода.

5. Силната мигрена и постоянното главоболие можем да успокоим чрез помощта на билкови чайове и лек масаж на тила.

6. Ако страдаме от недоспиване и кошмари можем да изпробваме техниката за релакс в домашни условия, нужно е само да си набавим ароматни соли за вана, след което да се отпуснем за няколко минути в нея - този ритуал можем да повтаряме винаги преди лягане, ако искаме да се отървем от безсънието и неприятните кошмари. Чрез хубавата вана ще можем да успокоим мускулите на тялото си, да пречистим отрицателната енергия и да свалим нервното напрежение.